Tânăr ucis în bătaie pentru un reproș făcut unor căruțași care mânau caii prea tare

Dată publicare: 29-07-2019 16:52
Dată actualizare: 29-07-2019 17:49


Un tânăr de 33 ani din Belin Vale, judeţul Covasna, a fost omorât în bătaie de patru indivizi pe care i-a mustrat că mânau caii prea tare prin sat, iar căruţa lor putea lovi vreun copil.

Tatăl bărbatului a încercat să îşi salveze fiul, dar a fost şi el atacat. Omul a scăpat cu fuga şi s-a ascuns pe un deal. Pe baza probelor, suspecţii au fost arestaţi.

Cumplita întâmplare a avut loc în jurul orei 7 seara. Victima împreună cu tatăl său lucrau la acoperişul casei. În stradă se jucau mai mulţi copii, iar bărbatul de 33 de ani a observat atelajul care venea cu viteza şi a ieşit în drum să-i certe pe căruţaşi, spun martorii.

Ruda uneia dintre victime: "Coborau cu căruţa foarte tare, lăsaţi căruţa mai încet că daţi peste un copil, atât.. şi au venit înarmaţi, au lucrat în pădure, au venit înarmaţi cu săcurea, au luat-o din car şi au dat în el cu bestialitate."

Mama victimei: "S-au pus pe el şi i-au dat, când el să fugă nu a mai putut, şi l-a izbit dindărăt şi atunci a căzut acolo iacă. Nu s-au lăsat până nu l-au omorât."

Când şi-a văzut fiul la pământ, într-o baltă de sânge, tatăl a încercat să intervină, dar a fost şi el luat la bătaie. Bietul om a reuşit să fugă şi să se ascundă. La întreaga scenă a asistat şi fiul victimei, un băieţel de 9 ani. A rămas acum orfan de tată, alături de surorile lui, de 3 şi 11 ani.

Socrul victimei: "În faţă la familie, copiii stăteau pe el şi îl plângeau."

Vecină: "A fost un băiat bun, muncitor, ăla nu s-a bătut niciodată cu nimeni."

Atacatorii, care au între 18 şi 32 de ani, l-au lăsat pe bărbat la pământ şi au plecat spre casele lor. Sunt cunoscuţi în sat ca fiind oameni violenţi.

Vecin: "Tot au furat pe unde mergeau, pe unde ajungeau, oameni calici, numai cu băutura toată ziua, de dimineaţă până seara numai în cârciumă."

Alexandru Borzos: "Avea în car lemne, topor, baros de toate/. A venit poliţia, i-a căutat."

Anchetatorii i-au găsit în jurul orei 1 noaptea şi i-au dus la audieri. Magistraţii au decis să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile, cercetaţi acum pentru omor şi tentativă de omor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO