Tânăr din Botoşani, acuzat că a încercat să-şi infecteze iubita cu HIV. Ce pedeapsă riscă

18-03-2019 16:02


Un tânăr din Botoşani a fost trimis în judecată pentru că a întreţinut relaţii cu prietena lui fără să-i spună că suferă de HIV.

Un tânăr de 32 de ani din Botoşani a fost trimis în judecată pentru acuzaţii şocante: ar fi încercat în mod deliberat să îşi infecteze iubita cu virusul HIV. Cei doi au avut o relaţie de câteva săptămâni şi au locuit o vreme împreună, dar când fata a rupt legătura, a aflat şi diagnosticul înspăimântător. Imediat, fata s-a dus la spital pentru analize, dar a făcut şi o plângere la Parchet. 

Cei doi s-au cunoscut în 2017, iar după ce s-au despărţit, tânăra a fost sunata de o cunoştinţă care a sfătuit-o să meargă să-şi facă analizele medicale, pentru că fostul iubit e infectat cu HIV.

Deocamdată, medicii nu au fost în măsură să o liniştească. Virusul HIV are o lungă perioadă de incubare, iar primele semne ale bolii se văd abia după 6 luni.

Astfel că fata trebuie să-şi facă analize periodic, timp de aproape un an şi jumătate. Medicii spun că, dacă are noroc, şi un sistem imunitar puiternic, anticorpii vor împiedica transmiterea virusului.Între timp, fostul iubit şi-a recunoscut fapta, iar acum anchetatorii îl vor trimite în judecată pentru pentru tentativa de transmitere a virusului HIV.

Dacă va fi găsit vinovat, risca până la 5 ani de închisoare.
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO