Tânăr înecat în București după ce a sărit în apă să-și ajute prietenul. Ce făcuseră înainte

Ultima actualizare: 19-06-2019 19:51

Un incident şocant s-a petrecut în zorii zilei de miercuri în Capitală. Un tânăr a plătit cu viaţa gestul uriaş de a-şi salva prietenul de 16 ani, căzut în apele repezi ale Dâmboviţei.

Tragedia s-a petrecut în Regie, unde cei doi, însoţiţi de un prieten, petreceau după victoria României la fotbal.

Autorităţile au fost alertate în dimineaţă la 6. Tânărul de 25 de ani a mers pe malul Dâmboviţei, împreună cu doi amici după ce au văzut împreună un meci de fotbal.

Surse din rândul anchetatorilor spun că după ce ar fi consumat băuturi alcoolice, băiatul de 16 ani a căzut în apă. Celălalt tânăr s-ar fi aruncat imediat după el să-l salveze.

Numai că apele tulburi şi repezi ale râului l-au tras la fund . Al treilea rămas pe mal este cel care a sunat la 112.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-llfov: „În doar 3-4 minute au ajuns la faţa locului, au găsit băiatul de 16 ani care era deja pe mal, fusese ajutat să iasă din apă şi au primit indicii cu privire la locul unde s-ar afla cel de-al doilea tânăr care nu a mai fost observat după câteva secunde în care a reuşit să înoate.”

Adolescentul a fost transportat de urgenţă la ''Spitalul Grigore Alexandrescu'', iar acum este în afara oricărui pericol. Vreme de o jumătate de oră însă, scafandrii au cercetat albia râului în căutarea amicului care şi-a dat viaţa pentru el. I-au găsit trupul pe fundul apei.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-llfov: „Scafandrii ne-au comunicat faptul că a fost o intervenţie dificilă întrucât există o viteză foarte mare de curgere a râului în acest moment, există un debit foarte mare de apă, din cauza cantităţii de apă acumulată în ultima perioadă prin precipitaţii, astfel că a fost nevoie ca scafandrii să se ancoreze de mal cu o frânghie şi să nu fie traşi de curentul de apă în operaţiunea pe care o aveau de făcut.”

La rândul lor poliţiştii încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat pe malul Dâmboviţei.

Anchetatorii spun că nu este prima tragedie care se petrece în zona căminelor studenţeşti din Regie, pe malul Dâmboviţei. De fiecare dată, combinaţia fatală a fost aceeaşi: teribilism şi consum de băuturi alcoolice.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO