Tânăr de 24 de ani, la un pas de moarte după ce a fost mușcat de un păianjen banal

Ultima actualizare: 12-09-2020 15:31
christopher tapp

Un tânăr a fost la un pas de moarte după ce a fost mușcat de picior de un păianjen. Inițial nu a simțit nimic, dar piciorul i s-a umflat și atunci a mers la medic.

Medicul i-a prescris antihistaminice, medicamente împotriva reacțiilor alergice, dar acestea nu i-au fost de folos lui Christopher Tapp, în vârstă de 24 de ani. Piciorul i s-a umflat îngrozitor iar durerile erau din ce în ce mai mari. Locul mușcăturii zvâcnea puternic, „ca și cum aș fi avut încă o inimă care să bată acolo” iar la fiecare pas, simțea ca și cum cineva l-ar fi înjunghiat în picior, relatează The Sun.


Efectiv, la numai o zi de la mușcătură, făcuse o gaură de aproape un centimetru în picior, așa că s-a dus a camera de gardă a spitalului de urgență din apropiere, a povestit Christopher, care este tâmplar și locuiește în localitatea Tonbridge, Kent.

Când a ajuns acolo, i-a arătat rana asistentei, care a chemat imediat un doctor. Acesta i-a spus că trebuie să-l ducă imediat în sala de operații.

Chirurgul i-a extirpat toată zona infectată, lăsându-i o cicatrice de câțiva centimetri, iar după intervenție a avut nevoie de câteva zile de recuperare. Medicul i-a spus că dacă ar mai fi întârziat câteva ore, ar fi murit, pentru că otrava îi ajunsese deja în sânge.

„A fost înfricoșător, pentru că dacă aș mai fi întârziat o zi, nu aș mai fi fost pe lumea asta. Avem tendința să spunem că totul va fi bine, dar se pare că lucrurile nu stau chiar așa” a spus Christopher.

Medicii au bănuit că a fost mușcat de un păianjen, iar rezultatul biopsiei pe bucata excizată a confirmat ipoteza acestora.

paianjen false widow

Christopher nu își amintește să fi simțit mușcătura, și era la serviciu atunci când s-a întâmplat.

Colegii săi susțin că au văzut câțiva păianjeni în containerele în care lucrau, iar el crede că acolo a fost mușcat de picior.

El le recomandă tutor celor mușcați de păianjeni să meargă repede la urgență pentru că pot păți ca el.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO