Suspectul in cazul unei crime brutale din Alba Iulia prins dupa ce a comis si al doilea omor, in Botosani

21-07-2017 16:50


Principalul suspect in cazul crimei de la Alba Iulia, un tanar de 24 de ani, din Botosani, care a omorat cu sange rece o femeie de 81 de ani si l-a batut pe baiatul acesteia, si-a recunoscut faptele in fata anchetatorilor.

Barbatul a fost adus pentru reconstituire si le-a povestit pas cu pas politistilor cum a intrat in casa celor doi, a ucis-o pe proprietara, apoi a fugit cu 4.300 de lei, haine si incaltaminte. Dupa numai 48 de ore, a comis o alta crima, in Moldova. Tot pentru jaf, a omorat o batrana.

Tanarul recidivist a ajuns la Alba Iulia cu o masina de ocazie si a fost vazut in timp ce se plimba pe strazi, cel mai probabil pentru a-si cauta victima. A fixat casa celor doi din Partos si a intrat prin spate. A ajuns in gradina unde a dat peste femeie. A lovit-o in cap, apoi l-a atacat pe fiul acesteia, l-a incuiat in casa si a fugit cu banii si cateva lucruri.

Abia dupa a doua crima, savarsita in Botosani, suspectul a fost adus la reconstituire in Alba iulia si le-a spus anchetatorilor tot ce a facut.

"L-am vazut, dar numai de la distanta, cu parul mare, nu un om de incredere. Am chemat ginerele de a dormit cu noi. Putea intrat aici, dar asa a fost sa fie", spune o vecina.

Crima din Alba iulia s-a petrecut vineri dimineata, iar victimele au fost gasite a doua zi de catre o ruda care a venit sa vada ce s-a intamplat de nu mai raspund la telefon.

Marius Ungureanu, prim procuror Parchetul de pe lana Tribunalul Alba: "A patruns in curtea si casa locuintei vicrtimelor le-a agresat fizic, le-a cauzat leziuni care au condus la decesul unei persoane. Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor."

Tanarul care a mai fost condamnat pentru viol iesise din inchisoare in urma cu cateva luni. Acum este cercetat pentru omor calificat, tentativa de omor calificat si talharie calificata. Crima din Botosani face obiectul unui dosar separat.

VIDEO PROTVPLUS.RO