Speriata de controalele ANAF, proprietara a trei magazine din Buzau s-a sinucis. Localnicii spun ca avea datorii

Ultima actualizare: 02-04-2015 07:06

Speriata de verificarile Fiscului, o femeie de 52 de ani din Buzau, proprietara unor magazine, si-a pus capat zilelor.

Scafandrii au gasit-o intr-un canal de irigatii, iar politistii merg pe varianta unei sinucideri. Ultima oara a fost vazuta in viata duminica la pranz, cand plecase cu o masina sa livreze marfa. Ii era frica de controalele inspectorilor anti-frauda, care o mai amendasera si in trecut. In plus, avea datorii, spun apropiatii, iar toate acestea au facut-o sa cedeze psihic.

Pentru ca nu mai raspundea la telefon, fiul femeii s-a hotarat sa o caute. I-a gasit duba abandonata in apropierea unui canal, la cativa kilometri de Buzau. Cum ipoteza unei sinucideri era cea mai probabila, scafandrii de la ISU au verificat apa. Dupa cateva ore de cautari, au adus la mal trupul femeii.

"A fost o operatiune grea datorita vizibilitatii reduse, aproape de zero si a temperaturii foarte reci, 4-5 grade", a spus Ionut Ciungu, scafandru ISU Vrancea.

Femeia de 52 de ani, proprietara a trei magazine mixte, a plecat duminica din Buzau si se indrepta spre casa, in localitatea Ratesti. Pe drum, a livrat marfa la niste clienti, iar dupa aceea nimeni nu a mai stiut nimic de ea. Se plangea, spun apropiatii, ca afacerile nu i-ar fi mers prea bine si avea datorii la furnizori.

In plus, se temea de verificarile declansate de Fisc. "A venit si mi-a adus marfa. Era intr-o stare foarte depresiva. A spus ca nu mai poate sa traisca in starea care este cu atatea controale. Spunea ca nu a dormit toata noaptea. S-au intensificat controalele", a spus un comerciant.

Patroana - spun cei care au cunoscut-o - avusese mai multe probleme cu fiscul. Anul trecut, chiar inainte de sarbatori, fusese amendata, iar acum se temea ca povestea se poate repeta.

"Era speriata. Ea, avand magazin si la Berca si la Ratesti, avea marfa in masina si era speriata femeia ca o opreste pe drum, ii confisca marfa. Avea si datorii", a spus un alt comerciant.

"Lumea vorbeste multe. Ca ar fi si datoare. Ar fi luat niste bani imprumut, nu stiu de unde", a spus un localnic.

Pana acum, investigatorii nu au descoperit vreun bilet de adio si incearca sa afle ce a determinat-o sa-si ia viata.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO