Soferul unui microbuz scolar din Bacau a fost gasit fara suflare. Barbatul s-ar fi sinucis din cauza lipsei banilor

Ultima actualizare: 27-04-2015 07:03

Gest socant al unui barbat din Bacau. Omul, sofer pe microbuzul scolar din comuna, si-a pus capat zilelor dimineata, chiar inainte de a-i lua pe elevi de acasa.

Vecinii barbatului de 48 de ani spun ca, in ultima perioada, era tot mai trist. Nimeni nu stie exact de ce s-a sinucis, insa unii vecini cred ca era coplesit de faptul ca parintii lui erau foarte bolnavi si aveau nevoie de tratamente tot mai costisitoare.

Soferul de 48 de ani era foarte iubit de localnici, dar si de copiii pe care ii transporta la scoala de mai bine de 10 ani. Toti cunoscutii se mira de cum a fost acesta capabil sa faca acest gest, mai ales ca a iesit foarte bine la toate testele psihologice la care a fost supus ca sofer. Omul are acasa o iubita si un copil, insa nimeni nu stie sa fi avut probleme. Singurul motiv care este posibil sa-l fi condus pe sofer la acest gest socant este sanatatea precara a parintilor sai.

Agentii de politie aduna probe pentru a stabili cauza sinuciderii omului. Cum nu exista martori care sa-l fi vazut exact cand si-a pus capat zilelor, anchetatorii au deschis un dosar de moarte suspecta si iau in considerare inclusiv un omor.

Oamenii din sat il cunosteau pe Nea' Octav ca pe un om cuminte si glumet si tocmai de aceea era placut de toata lumea, in special de elevii pe care ii ducea zi de zi la scoala. Dimineata insa, omul a lasat masina descuiata si s-a sinucis intr-o livada.

"Masina era drept aici, in marginea soselei, si eu veneam din partea aia. Am oprit acolo mai in sus pentru ca am vazut copiii stand la porti. De obicei, la 6 jumate copiii erau incarcati. Masina era descuiata si cheile se vedeau pe bord", a spus un localnic.

Cu un salariu de 800 de lei, omul se descurca tot mai greu si se temea ca in curand nu o sa-i mai poata ajuta pe parintii lui, grav bolnavi.

"Parintii lui aveau probleme de sanatate, dar eu stiu.Nu s-a plans niciodata", a spus un localnic, Gelu Bertea.

Reporter: Cand l-ati vazut ultima oara?

Constantin Tabacaru, prieten: Cu o zi inainte de a se intampla problema. Doar ne-am salutat, ca a trecut cu masina si ne-am salutat. Nu mi s-a parut ceva suspect la el.

Primarul spune ca il regreta pe sofer pentru ca era un om bun si nu a facut niciun accident, de zece ani de cand era angajat.

"Absolut niciodata nu a creat nicio problema. Era iubit de cadrele didactice si de copii. Testarea psihologica este la zi si e in termenul de valabilitate. A iesit ok si nu a dat niciun moment sa se inteleaga ca ar putea fi capabil de un asemenea gest", a spus primarul Teodor Bogdan Popa.

Politistii au deschis un dosar penal de moarte suspecta si urmeaza sa stranga probe pentru a clarifica motivele care l-au condus pe barbat la sinucidere. In urma lui au ramas acum sotia, un copil, dar si parintii sai bolnavi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO