Au murit dupa ce s-au aventurat in apa, desi nu stiau sa inoate foarte bine. Martor "Am intrat, dar nu l-am putut salva"

Ultima actualizare: 24-07-2017 04:54

Mirajul scaldatului prinde tot mai multi oameni in capcana mortii.

Joi, doi adulti si un copil au sfarsit inecati, dupa ce au vrut sa se racoreasca in ape adanci, desi nu stiau sa inoate foarte bine.

In judetul Vaslui, un barbat a pierit in lacul de acumulare albarajului Soleshti, iar in Galati un baiat de 14 ani si unchiul lui au disparut in apele Dunarii.

Baiatul de 14 ani si fratele sau, cu un an mai mic, au mers la plaja, pe malul Dunarii, impreuna cu familia. Adolescentii nu au tinut insa cont ca nu stiau sa inoate si, cum au ajuns acolo, s-au avantat in apa adanca.

Martor: "Venise domnul cu doi copii. Copiii au intrat, tatal s-a dus sa salveze, s-a mai bagat cineva, dar nu au reusit sa il salveze. Probabil stia sa inoate, dar curentii fiind mari a obosit."

In sprijinul copiilor, alaturi de tatal si de unchiul lor, a sarit si un alt barbat, aflat pe malul Dunarii. Omul a reusit sa il aduca pe uscat pe baiat de 14 ani, dar nu a mai putut face nimic pentru fratele si unchiul lui.

Costel Ene, salvator: "Dupa ce am iesit eu cu copilul la mal s-a inecat si cetateanul in varsta. Deci, l-am vazut ca s-a inecat."
Reporter: "Ati incercat sa-l scoateti?"
Costel Ene, salvator: "Nu aveam cum ca nu mai aveam forta. Abia am iesit cu copilul la mal."

Reporter:"E curentul puternic aici?"
Martor: "Aici, da, e foarte puternic."

Martora: "S-a dus si n-a mai putut nici el sa iasa. Probabil ca nici nu stiau sa inoate."

In zona unde s-a produs nenorocirea au fost trimisi mai multi scafandri de la ISU Braila, dar pana la lasarea intunericului trupurile celor doua victime nu au fost recuperate. Locul unde s-au inecat baiatul de 14 ani si unchiul lui nu este amenajat pentru agrement, insa nu exista indicatoare care sa interzica scaldatul.

In imprejurari similare, a sfarsit si un barbat de 41 de ani din Vaslui. Omul a mers sa petreaca de Sf. Ilie impreuna cu familia, pe malul barajului Soleshti si, ca sa se racoreasca, a intrat in apa.

Marian Bucataru, frate barbatului: "Nu stia sa inoate foarte bine. Am intrat in apa dupa el, dar nu am putut sa il salvez."

Martora: "Apa este adanca. Are 2-3 metri."

Pompierii au trimis in zona mai multe echipaje de scafandri.

Bogdan Apetrei, ISU Vaslui: "Am fost solicitati pentru o persoana inecata. Am inceput cautarile cu doua barci."

Operatiunile de cautare au fost suspendate pe durara noptii.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO