Și-a înjunghiat prietenul de-o viață la o petrecere aniversară. Ce a făcut apoi atacatorul

Ultima actualizare: 30-01-2019 17:40

O ceartă între doi vecini, amici de-o viaţă, s-a terminat cu vărsare de sânge în judeţul Bacău. Un bărbat de 71 de ani l-a înjunghiat pe prietenul său de 73 de ani şi era cât pe ce ca rana să fie mortală.

Cu o zi înainte, cei doi sărbătoriseră împreună ziua de naştere a victimei. Agresorul a ajuns acum în arest, iar celălalt pe patul de spital.

Ca să-şi aniverseze ziua de naştere, bărbatul de 73 de ani l-a chemat acasă pe vecinul său, ca să îl cinstească. A doua zi cei doi au repetat întâlnirea, de data aceasta acasă la bărbatul de 71 de ani.

Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat între cei doi în casă. La un moment dat, agresorul a strigat la soţia victimei, cerându-i să-şi ia acasă bărbatul băut. Femeia şi-a găsit soțul în agonie, în curtea vecinului.

Dănuţ Poancă, fiul victimei: ”Cred că în casa l-a tăiat. L-a târât apoi până aici la colţul casei. Erau papucii pe trepte şi căciula mai încolo şi apoi a strigat-o pe mama să vină să ia cadavrul că dacă nu îl omoară. Ce o fi fost acolo între ei nu ştiu.”

Un echipaj de la ambulanţă a transportat persoana rănită la spitalul din Oneşti. Medicii au constatat că starea victimei era extrem de gravă.

Agresorul nu a vrut să ofere anchetatorilor amănunte despre ce s-a întâmplat în casă.

Cristinel Ciocăntă, şef secţia penală Parchetul Tribunalului Bacău: ”În prezent se fac cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tentativa de omor.”

Bărbatul ajuns în arest și riscă 10 ani de închisoare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO