Patru caini din rasa Cane Corso au sfasiat un barbat de 38 de ani. De unde evadasera animalele cu putin timp inainte

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08

Final infiorator pentru un barbat de 38 de ani din judetul Mures. Acesta a fost ucis pe strada de 4 caini din rasa Cane Corso, care scapasera de la o ferma din apropiere.
 

Bietul om n-a avut cum sa scape din coltii lor. Zadarnic a incercat un localnic sa puna pe fuga animalele, pentru ca si el a fost muscat. Stapanul cainilor este cercetat acum pentru ucidere si vatamare grava din culpa. Potrivit specialistilor, cainii din aceasta rasa au o muscatura extrem de puternica, iar daca sunt in haita pot fi mai periculosi decat un pitbull sau un rotweiller.

Nimeni nu stie deocamdata cum au reusit animalele sa evadeze din ferma. Un lucru cert: cainii nu erau legati. Si mai grav, nu se aflau in evidenta politiei si nici a Directiei Sanitar Veterinare, cum prevede legea in cazul raselor cu un potential agresiv extrem de ridicat.

Barbatul de 38 de ani lucra ca ajutor de cioban la o stana din zona si luni dimineata se intorcea de la lucru. Deodata s-a pomenit ca cei patru caini din rasa Cane Corso s-au napustit asupra lui.

Stefan Moldovan, cumnatul victimei: "Au iesit cainii aici, au sarit pe el si l-au omorat. Au mai latrat si au sarit pe gard, dar niciodata nu au iesit. Erau mari."

Omul a tipat disperat dupa ajutor, iar un localnic a iesit din curte insa animalele intaratate l-au atacat si pe el. Cu ultimele puteri a fugit inapoi in casa si a sunat dupa ajutor. Insa pana la venirea politistilor, ciobanul isi daduse ultima suflare. Cei care i-au gasit trupul sfartecat au ramas socati. Fusese practic eviscerat.

"Si inima si toata fata, a muscat si a scos si matele. L-au prins cainii, l-au bagat in sant si tot l-au muscat. Si striga dupa ajutor. Au scapat cumva afara ca in fiecare zi venea stapanul lor si le dadea de mancare."

Pap Levente, vecin: "Erau inchisi in ograda acolo, dar nu stiu cum au iesit afara, cumva au scapat afara. Undeva au facut si ei o gaura, gaseau ceva pe unde sa iasa."

Muscatura unui caine din rasa Cane Corso este devastatoare, spun expertii. Antrenate pentru atac si scapate de sub control aceste exemplare pot fi mai periculoase decat un Pitbull sau un Rotweiller. Dar, spun specialisti, totul depinde de modul in care sunt crescute si dresate.

In cele din urma cainii au fost prinsi si tranchilizati de un echipaj de la Directia Sanitar Veterinara Mures, iar acum se afla intr-un adapost special al primariei. Proprietarul lor, un om de afaceri, va fi audiat de politisti. Barbatul este acuzat de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Cel care a incercat sa sara in ajutorul ciobanului ucis a ajuns la spital cu rani destul de gave. In urma cu patru luni, doi caini din aceeasi rasa au omorat un barbat la marginea orasului Zalau. Atunci infometate, animalele si-au rupt lanturile, au sarit gardul, iar victima n-a avut, la fel ca astazi, nici o sansa.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO