Secretul rusinos al unei tari ce spune ca e perfecta. Ce nu vrea sa recunoasca nicio femeie

27-10-2011 14:07
Sursa: www.nytimes.com

viol

Potrivit unui raport facut public de New York Times, una din zece femei din Norvegia este victima unui viol. Anuntul vine ca un soc, mai ales ca Norvegia se numara printre tarile unde egalitatea intre sexe s-ar respecta cu strictete.

Norvegia este considerata a fi una din putinele tari in care egalitatea femeii cu cea a barbatului se respecta in interiorul societatii.

Se pare insa ca lucrurile nu stau tocmai asa. Societatea norvegiana ar avea un secret rusinos, tinut departe de ochii lumii intregi.

Se pare ca aceasta egalitate este respectata pana la usa dormitorului.

Raportul celor de la New York Times noteaza faptul ca 10% dintre femeile din Norvegia au fost victimele unei agresiuni sexuale. Mare parte dintre ele petrecute chiar in interiorul casniciei. In mai bine din 80% dintre cazuri violurile nu sunt raportate la politie.

Materialul celor de la New York Times are la baza statisticile mai multor adaposturi create special pentru femeile maltratate, care primesc tinere abuzate inca de la varsta de 15 ani.

“Statisticile ne arata ca locul cel mai sigur pentru o femeie in Norvegia este afara, pe strada, in conditiile in care violurile se intampla in interiorul propriilor locuinte. Nici vorba de egalitate, nu pana nu se rezolva problema abuzurilor sexuale”, spune Tove Smaadah, directorul unuia dintre adaposturi.

Din punct de vedere legal nu se poate face mare lucru in Norvegia. Este una dintre cele 127 de state din lume care nu are o legislatie clara atunci cand vine vorba despre violul in interiorul casniciei.

Sursa: www.nytimes.com, Business Insider

Tags: norvegia, violuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO