Scene terifiante in Italia. Un roman cu probleme psihice si-a atacat sotia si copiii in timp ce dormeau, apoi s-a sinucis

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39

Romanii infioara Italia, inainte de noaptea sfanta. Un barbat din Suceava, stabilit in peninsula de 14 ani, si-a zdrobit nevasta si cei doi copii. Apoi, de teama ca i-a omorat, s-a sinucis.

Ionel Schipor, sotia si baietii lor, de 9 si 16 ani, traiau in Italia din anul 2000. In ultimii ani, tatal incepuse sa prezinte insa semnele unor tulburari psihice. Era obsedat ca sotia il insala si ii drogheaza copiii.

Vecina: "Doamna a venit acasa la mine cerandu-mi ajutor, a sunat mult la usa si mi-a spus ca sotul voia sa-l duca la analize pe fiul cel mare pentru ca se temea ca baiatul fusese drogat de mama."

Aceasta manie a persecutiei s-a accentuat in ultima vreme, dupa ce omul si-a pierdut locul de munca. Lucra la o firma de decoratiuni pentru locuinte. La inceputul acestei saptamani, el i-a atacat pe toti ai lui cu o brutalitate greu de inteles, in timp ce acestia dormeau. Convins ca ii omorase, si-a luat apoi viata.

Drama a fost descoperita de consilierul comunal pe probleme sociale care urmarea, periodic, evolutia barbatului. Primul pe care l-a vazut a fost fiul cel mare. Plin de sange si cu capul zdrobit, adolescentul s-a tarat si i-a deschis. Era atat de socat incat nu a avut puterea sa sune la carabinieri si sa anunte tragedia.

Felicia Botnar, mama barbatului: "Mi-a spus nora ca el de o vreme nu se mai comporta normal. Pana acum, ei mi-au ascuns lucrurile astea. Spunea ca e urmarit, ca il umareste mafia italiana, care montase in casa camere video de supraveghere, ca cineva il otraveste. Dupa ce am aflat, l-am sunat si el mi-a prezentat situatia ca e foarte bine."

Rudele dau acum vina pe autoritatile din Italia care, desi stiau cazul barbatului, nu l-au internat intr-un spital pentru boli psihice.

Felicia Botnar mama barbatului: "Serviciile sociale nu au facut nimic. Am insistat, noi, familia, sora lui, care e acolo, nu l-au luat pentru ca vorbea foarte frumos si ca e prea educat si ei nu vad ca ar avea probleme. Avea un comportament disimulat."

Medicii spun ca baiatul de 9 ani este in stare critica. Sotia si fiul cel mare au fost stabilizati.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO