Scene de groază pe terasa unei clădiri. Sute de păsări găsite moarte

Ultima actualizare: 18-10-2019 10:23

Seamănă cu secvenţe din filmul "Păsările", regizat de Alfred Hitchcok, însă este doar realitatea crudă.

Sute de păsări au fost descoperite fără viaţă pe terasa unei clădiri din statul american Carolina de Nord. Alte câteva sute de înaripate se zbăteau pe jos rănite, între viaţă şi moarte.

Se pare că păsările au fost derutate de reflexiile din ferestrele clădirii. 

Scenele de groază au avut loc în faţa unei clădiri dedicate piloţilor de renume din Nascar, asociaţia americană de curse auto, în oraşul Charlotte din Carolina de Nord. Stolul de păsări s-a izbit cu putere de geamurile imense, iar multe vieţuitoare au murit pe loc.

Localnic: "La început am văzut câteva păsări pe jos, vreo cinci... Apoi, când m-am dus după colţ, am văzut sute de păsări."

 

Tânăra care a făcut macabra descoperire a început să filmeze cu telefonul.

Tânăra: "Multe dintre ele nu păreau rănite. Păreau că doar stau acolo, dar nu se mişcau, nu se întâmpla nimic. Şi atunci am văzut cum păsările se ridică de la sol, zboară în cerc şi se lovesc, din nou, de clădire."

Reprezentanţii agenţiei de control a animalelor au anunţat că 300 de păsări s-au lovit de blocul din Charlotte, iar 100 dintre acestea au murit în urma impactului. Angajaţii agenţiei au reuşit totuşi să salveze aproape 200 de păsări rănite şi derutate.

Reprezentant Agenţia de Control a Animalelor: "Este o situaţie foarte ciudată, dar vedem acest fenomen la grupuri mai mici de păsări, dar nu la un stol atât de mare."

Păsările au fost identificate ca fiind o specie de lăstuni, care vânează noaptea şi prind insecte în timp ce zboară cu ciocul larg deschis. Specialiştii spun că acestea pot fi derutate adesea când zboară în interiorul oraşelor pentru că sunt dezorientate de lumini şi de clădirile cu geamuri mari.

Păsările salvate au fost ţinute sub observaţie şi îngrijite încă o zi, după care au fost eliberate în natură.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO