Scene socante au fost filmate pe ascuns intr-o biserica din Cehia, in timpul unei "exorcizari". VIDEO

18-11-2014 21:21


exorcizare

Un ritual de "exorcizare" a fost filmat pe ascuns intr-o biserica din Cehia. Imaginile au facut, la scurt timp de la postarea pe internet, inconjurul lumii.

Mesajul reprezentantilor bisericii unde s-a petrecut totul, in schimb, a uimiti si mai mult opinia publica, relateaza Daily Mail.

Lacasul de cult romano-catolic din Vranov nad Dyji, un oras situat in sudul Cehiei, se afla in centrul unei dezbateri controversate cu privire la practicarea unor ritualuri de "exorcizare". In cel mai recent caz de acest gen, niste persoane aflate in trecere prin fata bisericii au auzit tipetele unei femei si pentru ca usile erau inchise, au filmat scenele ingrozitoare prin gaura cheii.

Chiar daca Daniel Trochta, cel care a surprins intreaga scena, a postat pe YouTube filmuletul de aproximativ doua minute de indata ce a asistat la ritual, in luna februarie, controversele au aparut in urma declaratiilor facute de reprezentantii bisericii, saptamana trecuta.

“Am filmat totul prin gaura cheii. Sugerez sa ascultati materialul folosind casti”, a adaugat Daniel Trochta. Si multi i-au dat dreptate. Asta pentru ca sunetele scoase de femeia care este "exorcizata" sunt cu adevarat infioratoare.

In replica, preotul catolic Marek Dunda a comentat scurt: “Daca ceva este filmat printr-o gaura de cheie, atunci nu mai este nimic de spus in acest sens”.

“Il rugam pe Dumnezeu sa o protejeze si sa o elibereze pe femeie. Am folosit o rugaciune in limba latina. De sigur ca functioneaza”, a mai comentat Marek Dunda.

Preotul care a efectuat ritualul a refuzat sa dezvlauie identitatea femeii.

Localnicii sunt nemultumiti cu privire la faptul ca in biserica din oras au loc astfel de practici si spun ca sunetele sunt cu adevarat infricosatoare.

“Nu sunt de acord cu asa ceva. Nu este prima oara cand se intampla, iar zgomotele din biserica sunt auzite de la departare”, a povestit Iveta Pecharova, localnica.

Altii, insa, sunt pregatiti sa suporte scenele desprinse din filmele de groaza.

“Sunt credincioasa, iar daca preotul face asa ceva, atunci inseamna ca este in regula”, este de parere Marie Brozkova, localnica.

Nici primarul orasului nu este de parere ca in biserica ar avea loc practici ilegale.

“L-am intrebat pe preot despre acest lucru. Nu face nimic ilegal”, a explicat primarul.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO