Romanul care si-a ucis mama si sora de 11 ani in Italia risca inchisoare pe viata. Mesajul postat de femeie inainte de crima

22-02-2016 07:38

Principalul suspect in cazul dublei crime care a socat Italia a fost arestat. Individul de 22 de ani, cetatean roman, este acuzat ca si-a omorat mama de 41 de ani si sora de 11 ani.

Tanarul a recunoscut totul in fata carabinierilor si le-a aratat si locul unde a aruncat cadavrele - un rau de langa Verona, de unde anchetatorii le-au recuperat duminica.

Scafandrii militari au gasit duminica dimineata sacii in care se aflau corpurile neinsufletite ale Mirelei si fiicei sale - Elena Larisa. Fiul femeii, in varsta de 22 de ani, le-a dat anchetatorilor toate detaliile despre oribila crima.

Colonel Pietro Oresta, comandant Carabinieri Verona: "Si-a admis fapta extrem de lucid si cu sange rece, intr-un mod extrem de socant."

Dublul omor a avut loc pe data de 13 februarie. Cu putin timp inainte, Mirela Balan postase pe Facebook ultimul sau mesaj, care aproape ca prevestea tragedia: "Cei care ar trebui sa iti fie aproape sunt cei care te ranesc cel mai mult".

La audieri, tanarul suspectat ca le-a omorat cu o cruzime greu de imaginat pe mama si surioara lui, de 11 ani, le-a marturisit carabinierilor ca a rabufnit initial impotriva mamei. Exasperata ca el nu voia sa munceasca, femeia il amenintase ca-l va da afara din casa.

Intr-o criza de furie, tanarul a omorat-o. Sora lui cea mica a auzit zgomtele si a urcat in camera sa vada ce se intampla.

Asta a insemnat si condamnarea ei la moarte. Apoi, criminalul a incercat sa scape de cadavre. Trupurile au fost gasite intr-un rau in apropiere de Verona.

Ca sa-si piarda urma, baiatul a venit in Romania. Dar dupa cateva zile, cuprins de remuscari, s-a intors in Italia si s-a predat.

In comuna din Neamt, de unde era femeia ucisa, tot satul vorbeste despre sfarsitul cumplit al femeii si copilei nevinovate. Tatal baiatului spune ca s-a trezit cu el la poarta.

Mihai Filip, tatal criminalului: "Nu am vazut absolut nimic schimbat la el. Dar, ulterior, mi-a zis ca a disparut ma-sa si cu sor-sa si ca trebuie sa plece inapoi in Italia."

Didina Balan, mama femeii ucise: "Eu nu am auzit nimic pana acum de vreo 2 zile, ce s-a intamplat si ce-ar fi facut el acolo.
Am vorbit cu fata acum vreo saptamana. Nu mi-a zis nimic de certuri sau necazuri."

Elena Balan muncea in Italia de mai multi ani: avea grija de un batran. Isi luase cu ea si fetita, sperand ca-i va oferi o viata mai buna. Cel care le-a ucis a fost arestat si ar putea primi pedeapsa cu inchisoarea pe viata.


VIDEO PROTVPLUS.RO