Româncă, ținută sclavă sexuală de un italian. Reacția mamei când a aflat coșmarul trăit de ea

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 23 Noiembrie 2017 17:20
Categorie: Şocant

O româncă de 29 de ani a fost salvată de autorităţile italiene, după ce un deceniu a fost ținută într-un beci și violată de un italian. În cursul captivităţii, ea a născut doi copii: un băiat şi o fetiţă.

Individul a ținut-o pe româncă sechestrată, în condiţii înfiorătoare: tânăra şi copiii dormeau pe cartoane într-un beci mizerabil, alături de șobolani și insecte, fără lumină şi fără apă curentă. Mama femeii a aflat abia joi după-amiază chinurile prin care a trecut fiica ei.

Femeia a ajuns în Italia în urmă cu zece ani, când avea 19 ani, în căutarea unui loc de muncă, şi a fost angajată în Lamezia, îngrijitoare pentru o bătrână.

Mama tinerei susţine că o perioadă bună a primit bani de la fiica ei pentru copilul pe care îl avea în România, alături de un bărbat din localitatea 2 Mai. La un moment dat nu a mai primit nici bani, nici veşti.

Reporter: Când aţi aflat ?
Mama victimei: Acum o oră.
Repoter: Dvs de zece ani nu aţi mai vorbit cu fata dvs?
Mama victimei: N-am mai vorbit pentru că nu a răspuns la telefon. Ultima dată când am vorbit s-a întrerupt telefonul...Plângea şi spunea: mamă, mama eu sunt, eu sunt ..Nu mi-am dat seama ce spunea, despre ce este vorba. În mintea mea spuneam că era închisă, o fi fost accident ceva, dar trebuia să apară moartă, vie, dar nu am mai dat de atâţia ani de zile.

Anchetatorii italieni presupun că fata a reuşit să sune când era captivă. Poliţiştii susţin că după moartea bătrânei, tânăra a început să fie abuzată sexual de către fiul acesteia, care a izolat-o şi i-a interzis orice relaţie socială.

După ce a fost ţinută prizonieră în mai multe locuinţe, românca a fost sechestrată în localitatea Gizzeria, în beciul unei case dărăpănate, printre şobolani şi gândaci, fără apă, toaletă sau lumină.

Câteva cutii de carton îi serveau drept pat. Pentru a o împiedica să fugă, bărbatul încuia uşa cu lanţuri. În urma abuzurilor sexuale, femeia a născut noi copii - un băiat acum în vârstă de 9 ani şi o fetiţă de 3 ani. Legată de pat, femeia a fost bătută şi violată chiar sub privirile copiilor ei.

Mama victimei: ”Am mai căutat-o, am fost la un prieten în Italia, dar în zadar, a fost în zadar, a fost de negăsit nicăieri, nicăieri. Sunt în stare de şoc aflând că a fost ţinută într-un hal fără de hal, n-am crezut aşa ceva în viaţa mea”

Cazul a fost descoperit de către autorităţi după ce italianul, care se afla în maşină cu băiatul de 9 ani, a fost oprit la un control în trafic, iar carabinierilor le-a atras atenţia starea în care se află copilul - murdar şi cu hainele rupte.

Au cerut să stea de vorbă de urgenţă şi cu mama băiatului. Aşa au descoperit stupefiaţi ca femeia nu părea conştientă de situaţia cumplită în care se afla.

Tânăra de 29 de ani şi cei doi copii ai ei au fost luaţi în grija autorităţilor, în timp ce italianul, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat pentru violenţă domestică, sclavie şi agresiune sexuală agravată.

Suprinzător pentru autorităţile române este de ce tânăra nu a fost dată dispărută de familie deşi mama recunoaşte că la ultimul telefon fata părea disperată.

La fel, e greu de înţeles indiferența bărbatului cu care a trăit tânăra în România şi cu care are un copil.

Fără să-şi pună problema ca tânăra ar putea fi răpită ori sechestrată, el a câştigat în instanţă custodia copilului, invocând abandonul.

Nimeni nu şi-a făcut griji ani de zile, deşi mai multe persoane din Italia ar fi căutat-o pe tânăra sechestrată, dacă dăm crezare spuselor familiei din România.

Mama tinerei a ajuns joi la poliţia din localitatea Cerchezu unde a stat de vorbă cu agenţii care ţin legătura cu anchetatorii italieni.

MAE: Românca sechestrată şi maltratată în Italia este spitalizată, iar cei doi copii ai ei sunt într-un centru social

Potrivit unui comunicat transmis joi seară de MAE, consulul oficiului Bari care s-a deplasat în regim de urgenţă în localitatea Lamezia-Terme, unde s-a întâlnit cu românca si cu reprezentanţi ai poliţiei locale. În prezent, femeia este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar copiii acesteia se află într-un centru de asistenţă socială.

Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuţii consulare, a fost acordată asistenţa consulară în regim de urgenţă, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui paşaport temporar pentru româncă şi pentru iniţierea formalităţilor necesare pentru eliberarea certificatelor de naştere româneşti pentru copiii acesteia.

Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între femeie şi membrii familiei din România, mai spune MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că ancheta autorităţilor italiene este în curs de desfăşurare, iar românca va mai rămâne pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei.

"Operaţionalizarea recentă, de către statul român, a unui nou oficiu consular la Bari a făcut posibilă intervenţia rapidă la nivel consular, imediat după ce autorităţile române s-au autosesizat cu privire la acest caz", adaugă MAE.
 

Reacția MAE, în cazul româncei ținută ca sclavă în Italia, timp de 10 ani
Reacția MAE, în cazul româncei ținută ca sclavă în Italia, timp de 10 ani
VIDEO PROTVPLUS.RO
GOSPODAR FARA PERECHE
EXCLUSIV: Hai să le cunoaștem pe pretendentele la inima lui Dan Dicu!
Economiste, manageri și cu suflet bun. Faceți cunoștință cu Mihaela, Rodica și Elena - fetele ce vor să-i fure inima lui Dan.

02:35
DIVERTISMENT
Marele taragotist Dumitru Fărcaș a iubit enorm viața și oamenii din jurul lui.
Fiica sa, Andreea Fărcaș, l-a caracterizat drept un om integru, înțelept, demn și muncitor.

01:31
GOSPODAR FARA PERECHE
Anamaria ne invită să vedem acțiuni inedite!
Hai alături de Anamaria Prodan pe pagina de facebook să comentăm anumite aspecte!

00:26
VORBESTE LUMEA
Visa sa fie "Nas" pe tren, a devenit model celebru
A devenit imaginea unor brand-uri de top si este un model de succes. Ce secrete de frumusete are Alice Peneaca

09:13
VORBESTE LUMEA
Dana Rogoz, campanie pentru salvarea copacilor
Dana Rogoz lupta pentru salvarea copacilor. Ce decizie radicala a luat vedeta

05:55
VORBESTE LUMEA
Claudia Pavel, drumul catre succes
Cladia pavel, dezvaluiri despre momentele care au propulsat-o in cariera

10:29
VORBESTE LUMEA
Meseria Potrivita, in functie de zodie
Tu stii ce meserie ti se potriveste in functie de zodia pe care o ai? Nicoleta Svirlefus ne ofera detalii despre fiecare zodie in parte

15:44
VORBESTE LUMEA
Taticool, shopping pentru bebelus
Dan Cruceru va fi pentru a doua oara tatic! Cum se pregateste vedeta tv si ce accesorii va alege pentru bebelus >

04:27
VORBESTE LUMEA
Pana Cotta, savoare italiana
SA BUCATARIM! Astazi mergem in Italia si descoperim o reteta delicioasa de Pana Cotta

02:35
GOSPODAR FARA PERECHE
Fetele sunt chemate să îi cunoască pe gospodari!
Emoții, admirare, frumusețe - astea sunt cuvintele ce descriu prima interacțiune între fete și gospodari!

02:00
accident cs
O femeie de 33 de ani a murit după ce a intrat cu maşina direct într-un TIR
Accident cu 4 răniţi, în Dolj, după ce o maşină a intrat într-o fântână de beton
Bătrână ucisă de un câine polițist aflat în misiune. Ultimele cuvinte ale femeii
Schelet la geamul unei case în şantier, în Gorj. Care este explicaţia
Metoda grotescă prin care un american ademenea femeile în casa lui
Un elev de 16 ani, băgat în spital de un coleg boxeur. Motivul disputei dintre cei doi
Darrel Bowie
Doi baschetbalişti americani, înjunghiaţi la o terasă din Brăila. Unul are un plămân perforat
Se pregătea să devină tată, dar a murit înecat într-un lac. Fratele său l-a găsit fără suflare
Bătrână găsită fără suflare în apartament, cu trupul brăzdat de mușcături: ”Era îngrozitor”
Bărbat mort după ce a fost prins într-un zdrobitor de struguri în Buzău
Apelul emoționant al unei familii. 3 copii spulberați de un șofer care asculta muzică
Bătrână găsită moartă în apartamentul în care locuia singură. Urmele găsite pe corp