Româncă, ținută sclavă sexuală de un italian. Reacția mamei când a aflat coșmarul trăit de ea

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 23 Noiembrie 2017 17:20
Categorie: Şocant

O româncă de 29 de ani a fost salvată de autorităţile italiene, după ce un deceniu a fost ținută într-un beci și violată de un italian. În cursul captivităţii, ea a născut doi copii: un băiat şi o fetiţă.

Individul a ținut-o pe româncă sechestrată, în condiţii înfiorătoare: tânăra şi copiii dormeau pe cartoane într-un beci mizerabil, alături de șobolani și insecte, fără lumină şi fără apă curentă. Mama femeii a aflat abia joi după-amiază chinurile prin care a trecut fiica ei.

Femeia a ajuns în Italia în urmă cu zece ani, când avea 19 ani, în căutarea unui loc de muncă, şi a fost angajată în Lamezia, îngrijitoare pentru o bătrână.

Mama tinerei susţine că o perioadă bună a primit bani de la fiica ei pentru copilul pe care îl avea în România, alături de un bărbat din localitatea 2 Mai. La un moment dat nu a mai primit nici bani, nici veşti.

Reporter: Când aţi aflat ?
Mama victimei: Acum o oră.
Repoter: Dvs de zece ani nu aţi mai vorbit cu fata dvs?
Mama victimei: N-am mai vorbit pentru că nu a răspuns la telefon. Ultima dată când am vorbit s-a întrerupt telefonul...Plângea şi spunea: mamă, mama eu sunt, eu sunt ..Nu mi-am dat seama ce spunea, despre ce este vorba. În mintea mea spuneam că era închisă, o fi fost accident ceva, dar trebuia să apară moartă, vie, dar nu am mai dat de atâţia ani de zile.

Anchetatorii italieni presupun că fata a reuşit să sune când era captivă. Poliţiştii susţin că după moartea bătrânei, tânăra a început să fie abuzată sexual de către fiul acesteia, care a izolat-o şi i-a interzis orice relaţie socială.

După ce a fost ţinută prizonieră în mai multe locuinţe, românca a fost sechestrată în localitatea Gizzeria, în beciul unei case dărăpănate, printre şobolani şi gândaci, fără apă, toaletă sau lumină.

Câteva cutii de carton îi serveau drept pat. Pentru a o împiedica să fugă, bărbatul încuia uşa cu lanţuri. În urma abuzurilor sexuale, femeia a născut noi copii - un băiat acum în vârstă de 9 ani şi o fetiţă de 3 ani. Legată de pat, femeia a fost bătută şi violată chiar sub privirile copiilor ei.

Mama victimei: ”Am mai căutat-o, am fost la un prieten în Italia, dar în zadar, a fost în zadar, a fost de negăsit nicăieri, nicăieri. Sunt în stare de şoc aflând că a fost ţinută într-un hal fără de hal, n-am crezut aşa ceva în viaţa mea”

Cazul a fost descoperit de către autorităţi după ce italianul, care se afla în maşină cu băiatul de 9 ani, a fost oprit la un control în trafic, iar carabinierilor le-a atras atenţia starea în care se află copilul - murdar şi cu hainele rupte.

Au cerut să stea de vorbă de urgenţă şi cu mama băiatului. Aşa au descoperit stupefiaţi ca femeia nu părea conştientă de situaţia cumplită în care se afla.

Tânăra de 29 de ani şi cei doi copii ai ei au fost luaţi în grija autorităţilor, în timp ce italianul, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat pentru violenţă domestică, sclavie şi agresiune sexuală agravată.

Suprinzător pentru autorităţile române este de ce tânăra nu a fost dată dispărută de familie deşi mama recunoaşte că la ultimul telefon fata părea disperată.

La fel, e greu de înţeles indiferența bărbatului cu care a trăit tânăra în România şi cu care are un copil.

Fără să-şi pună problema ca tânăra ar putea fi răpită ori sechestrată, el a câştigat în instanţă custodia copilului, invocând abandonul.

Nimeni nu şi-a făcut griji ani de zile, deşi mai multe persoane din Italia ar fi căutat-o pe tânăra sechestrată, dacă dăm crezare spuselor familiei din România.

Mama tinerei a ajuns joi la poliţia din localitatea Cerchezu unde a stat de vorbă cu agenţii care ţin legătura cu anchetatorii italieni.

MAE: Românca sechestrată şi maltratată în Italia este spitalizată, iar cei doi copii ai ei sunt într-un centru social

Potrivit unui comunicat transmis joi seară de MAE, consulul oficiului Bari care s-a deplasat în regim de urgenţă în localitatea Lamezia-Terme, unde s-a întâlnit cu românca si cu reprezentanţi ai poliţiei locale. În prezent, femeia este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar copiii acesteia se află într-un centru de asistenţă socială.

Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuţii consulare, a fost acordată asistenţa consulară în regim de urgenţă, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui paşaport temporar pentru româncă şi pentru iniţierea formalităţilor necesare pentru eliberarea certificatelor de naştere româneşti pentru copiii acesteia.

Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între femeie şi membrii familiei din România, mai spune MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că ancheta autorităţilor italiene este în curs de desfăşurare, iar românca va mai rămâne pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei.

"Operaţionalizarea recentă, de către statul român, a unui nou oficiu consular la Bari a făcut posibilă intervenţia rapidă la nivel consular, imediat după ce autorităţile române s-au autosesizat cu privire la acest caz", adaugă MAE.
 

Reacția MAE, în cazul româncei ținută ca sclavă în Italia, timp de 10 ani
Reacția MAE, în cazul româncei ținută ca sclavă în Italia, timp de 10 ani
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANII AU TALENT
Andi Moisescu și Florin Calinescu – pregătiți de un nou sezon Românii au Talent

01:21
LA MARUTA
Cui îi spune Cleopatra Stratan "Adio"
Cleopatra Stratan are o nouă piesă. Cum sună "Adio"

07:09
LA MARUTA
Lidia Buble, despre nunta din Maldive
Cum se petrece ritualul nunții în Maldive

02:44
LA MARUTA
Dalida, povești din culisele "Las Fierbinți"
Ecaterina Ladin, actrița din serialul Las Fierbinți are planuri mari în 2019

08:33
LA MARUTA
Vloggerul Radu Constantin, amintiri apăsătoare
Problema cu care se confruntă o groază de tineri

10:25
LA MARUTA
Marian Drăgulescu, întoarcere acasă. Ce l-am impresionat cel mai mult pe multiplul campion
Marian Drăgulescu a vizitat locul unde a copilărit

08:09
LA MARUTA
Angela Rusu, investiție de 600 000 de eur într-un salon de evenimente
Angela Rusu și-a deschis o afacere de familie și vrea să devină bunică

12:38
PROMO
La PRO CINEMA, pe 2 februarie, “Ziua cârtiţei” e toată ziua! Happy Groundhog Day!

00:39
PROMO
O familie de coşmar

00:49
LA MARUTA
Măruță a primit o pâine în trei culori
Viviana ne-a pregătit o rețetă de pâine în trei culori. Modul de preparare

05:05
fetita violata, iasi
Fetiță violată de un ieșean de 57 de ani. Prietena ei a fost obligată să-i filmeze
Un bebeluș, la un pas de moarte, după ce un membru al familiei l-a pupat pe buze
Bărbat condamnat la închisoare pentru zoofilie. Cum a chinuit un cal
Motivul scandalos pentru care un băiat de 10 ani s-a sinucis. Mama lui l-a găsit acasă
Planul bolnav al unui tânăr furios pe femei pentru că este virgin
Doi soți din Botoșani au murit de frig, în casă. Cum au fost descoperiți
accident bucuresti
Doi bărbați au murit în București după ce s-au izbit cu mașina de un autobuz
Femeie înjunghiată de soțul gelos, de față cu băiatul lor de 4 ani
Bărbat ucis în timpul unui joc sexual de un adolescent. Ce a furat din casa victimei
Trupul unui bebeluș, păstrat de 2 luni la morga spitalului din Vaslui. Ce reclamă familia
Mamă și fetițele ei găsite moarte în casă. Vecinii spun că au auzit țipete în curte
Un gălățean a ucis câinele vecinului său. ”Era al doilea copil din familia noastră”