Regizor ucis de traficanţii de droguri, când filma un documentar despre victimele lor

Ultima actualizare: 10-05-2019 09:35
Mauricio Lezama, regizor ucis de traficanţii de droguri
Facebook.com

Un regizor columbian a fost asasinat joi în timp ce filma un scurtmetraj despre victimele violenţelor în nord-estul ţării, potrivit autorităţilor locale citate de AFP.

Regizorul Mauricio Lezama culegea mărturii de la persoane care au fost victime ale violenţelor în timpul războiului civil, în momentul în care a fost împuşcat de patru oameni înarmaţi în oraşul Arauquita, din departamentul Arauca, a declarat presei guvernatorul Ricardo Arévalo.

Guvernatorul Arévalo a atribuit acest asasinat unui grup disident al FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) care a refuzat acordul de pace semnat de această organizaţie cu guvernul columbian în 2016.

Proiectul acestui documentar intitulat 'Mayo' era dedicat asasinării unei infirmiere în această regiune.

Departamentul Arauca, aflat la frontiera cu Venezuela, este un important fief al traficului de droguri şi al contrabandei.

În această zonă acţionează disidenţi ai FARC, fără un comandament unificat, al căror număr autorităţile columbiene îl estimează la aproximativ 1.700 de membri, precum şi comandouri ale Armatei de Eliberare Naţională (ELN), (ELN), ultima gherilă încă activă în Columbia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO