Reducere de pedeapsă pentru un bărbat care şi-a ucis în bătaie prietena, elevă de liceu


Ultimul update: Miercuri 10 Aprilie 2019 14:07
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2019 14:02
Categorie: Stiri Socante
crima

Curtea de Apel Galaţi a redus pedeapsa vrânceanului Ionuţ Arghişan, în vârstă de 32 de ani, care, în primăvara anului trecut, şi-a ucis în bătaie prietena liceană.

Crima a fost comisă pe fondul unei crize de gelozie. Pedeapsa bărbatului a fost redusă de la 13 ani la 7 ani închisoare, după ce instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Ionuţ Arghişan a fost condamnat de Tribunalul Vrancea la 13 ani închisoare, în decembrie 2018, pedeapsă contestată la Curtea de Apel Galaţi.

"Admite apelul declarat de inculpatul Arghişan Ionuţ. Desfiinţează în parte sentinţa penală 168 din 19 decembrie 2018, pronunţată de Tribunalul Vrancea şi în rejudecare. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile prin care: s-a respins cererea formulată de inculpat de schimbare a încadrării juridice a faptei - a fost condamnat inculpatul la o pedeapsă principală de 13 ani închisoare (...) dispune schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Arghişan Ionuţ din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Condamnă pe inculpatul Arghişan Ionuţ la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Menţine dispoziţiile referitoare la aplicarea faţă de inculpat a pedepsei complementare pe o durată de 5 ani şi a pedepsei accesorii. (...) Definitivă", se arată în sentinţa de marţi a Curţii de Apel Galaţi.

Monica Vidreanu, tânăra bătută cu bestialitate de Ionuţ Arghişan, era elevă în clasa a XII-a la liceu.

Din ancheta organelor de poliţie a rezultat că cei doi au început o relaţie de concubinaj în luna martie 2018, după ce bărbatul s-a întors din străinătate. Pentru că părinţii fetei nu ar fi fost de acord cu relaţia lor, cei doi se întâlneau pe ascuns. Pe 1 aprilie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi avut o criză de gelozie, având suspiciunea că prietena nu îi este fidelă. Acesta a lovit victima cu pumnii şi picioarele, mai ales în zona feţei. Loviturile au fost atât de puternice încât tânăra a rămas inconştientă. Dimineaţa, bărbatul a transportat-o la Spitalul Vidra, unde s-a constatat că aceasta este în comă, fiind trimisă la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi.

Tânăra a decedat la spital, după mai bine de o lună de comă, iar în urma necropsiei s-a stabilit faptul că decesul a survenit ca urmare a loviturilor aplicate de bărbat.

Tribunalul Vrancea a dispus, prin sentinţa din luna decembrie 2018, plata de către inculpat a cheltuielilor pentru spitalizarea victimei, respectiv 48.176,98 lei către Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, 393,97 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani şi 427,56 lei lei către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea, dispoziţii menţinute şi prin sentinţa Curţii de Apel Galaţi.

De asemenea, bărbatul trebuie să plătească membrilor familiei fetei, care s-au constituit părţi civile în dosar, câte 5.000 lei daune materiale şi câte 20.000 euro cu titlu de daune morale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO