Pui de focă, masacraţi pe o plajă turistică. Ucigaşii le-ar fi luat capetele acasă

Ultima actualizare: 19-12-2018 10:00
foca si pui

Corpurile a şase pui de focă cu blană au fost descoperite decapitate într-un golf popular din Insula de Sud a Noii Zeelande

Cadavrele puilor de focă, cu vârsta de 11 luni, au fost descoperite luni de către un operator de turism din Scenery Nook (Christchurch), a declarat Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric şi natural din Noua Zeelandă (DOC).

Cum capetele acestora nu au putut fi găsite, DOC - care a calificat incidentul drept unul "crud şi lipsit de sens"- suspectează că puii au fost ucişi în altă parte şi aruncaţi apoi dintr-o barcă.

"Ca urmare a naturii brutale şi violente a acestei crime împotriva unor pui de focă lipsiţi de apărare, actul a fost raportat poliţiei", a declarat Andy Thompson, un responsabil din cadrul departamentului amintit.

Potrivit acestuia, DOC exclude atacul unui rechin, deoarece "este extrem de puţin probabil ca rechinii să fi muşcat doar capul focilor, lăsându-le corpurile intacte".

Trei pui de focă au fost îngropaţi de către agenţii DOC, iar ceilalţi vor fi transportaţi la Universitatea Massey pentru a fi supuşi examinărilor.

Potrivit legislaţiei din Noua Zeelandă, hărţuirea, perturbarea, rănirea sau uciderea focilor cu blană constituie o infracţiune.

Thompson explică însă că au mai existat cazuri în care oamenii au rănit sau au omorât foci, frustraţi de recolta mică de peşte, pentru care le consideră vinovate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!