Profesor din Hunedoara cercetat pentru perversiuni sexuale. Ce le făcea elevilor, în timpul orelor

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
sala de clasa India- Shutterstock

Un cadru didactic din județul Hunedoara este cercetat pentru corupere sexuală, după ce mai mulți elevi s-au plâns că au fost atinși în zona intimă, în timpul orelor de Cultură Civică pe care acesta le susține.

Mai mulți elevii de clasa a şaptea şi a opta de la Școala generală din satul Romos le-au povestit părinților incidentele șocante și, ulterior, profesorul Florian D. a fost reclamat pentru abuz sexual, relatează adevarul.ro.

Cel puţin doi elevi i-au căzut victime, potrivit mărturiilor care au dus la deschiderea anchetei penale. ”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraştie este înregistrat dosarul penal numărul 209 P/2017, având ca obiect infracţiunea de corupere sexuală a minorilor, prev. şi ped. de art. 221 alin. 1 şi 2 lit. b C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. Până în prezent, cercetările nu sunt finalizate”, a transmis printr-un comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie.

Infracţiunile s-ar fi petrecut începând din toamna anului trecut şi până în luna aprilie a acestui an, când a fost deschis dosarul penal. P

otrivit unor mărturii, dascălul de 57 de ani se aşeza în genunchi lângă băncile în care erau aşezaţi elevii, motivând că vrea să le verifice lecţiile şi cu mâna ascunsă sub palton, îi pipăia în zona organelor genitale. Paralizaţi de teamă, aceştia nu aveau curajul să riposteze.

”Profesorul a fost sancţionat disciplinar, iar o anchetă penală are loc în acest caz”, a precizat Maria Ştefănie, managerul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Dascălul continuă să predea cultură civică.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO