Profesoara din Brasov, gasita ucisa pe Transfagarasan, era amenintata de rude din cauza unei mosteniri. Detalii din ancheta

Ultima actualizare: 18-05-2016 00:28

Detalii tulburatoare ies la iveala dupa moartea violenta a profesoarei de sport, din Brasov, gasita fara viata pe Transfagaran.

De o saptamana, niciuna dintre rude nu a mers sa-i ridice trupul de la Morga din Sibiu. Profesoara urma sa mosteneasca o vila la Bran si mai multe terenuri de la matusa pe care o ingrijea. Insa pe avere pusese ochii un alt nepot - spun apropiatii. Colegii de serviciu ai femeii, cei care au iubit-o extrem de mult, sunt pregatiti sa se ocupe ei de inmormantare.

Viorica a fost vazuta ultima data in urma cu o saptamana, la un concert, in Piata Sfatului, in compania unui barbat. A doua zi, trupul ei a fost descoperit pe marginea drumului, la intrarea pe Transfagarasan. Extrem de trist e ca de atunci nimeni nu s-a interesat de formalitatile de inmormantare si nimeni nu a venit la Morga din Sibiu. Viorica si-a dedicat viata profesiei. Nu s-a casatorit, iar la 61 de ani, singura ruda cu care tinea legatura era sora mamei sale, o matusa de 98 de ani, pe care o vizita zilnic.

"Avea grija de mine, eu de ea... Aveam grija una de alta", spune matusa.

Acum, ca Viorica nu mai e, batrana a fost internata si va fi preluata de Serviciul Comunitar din Brasov. Femeia detine la Bran o vila si mai multe terenuri pe care avea de gand sa i le lase mostenire Vioricai, drept multumire ca a avut grija de ea. Un alt nepot, care locuieste in Italia, ar fi pus ochii pe mostenire si chiar ar fi amenintat-o pe Viorica, spun apropiatii.

"Nepotii o amenintau din cauza averii. Avea avere la Bran. Batrana stia ca Viorica are aceste probleme", spune un vecin.

Colegii profesoarei de sport, cei care au iubit-o enorm, sunt pregatiti sa se ocupe ei de inmormantare.

Ioan Sorin Buksa, directorul Colegiului "Remus Radulet": "Avem un loc de veci pregatit. Si de restul ne ocupam. Decheltuieli de si de tot, nu se pune problema niciun pic..."

"In deosebitul sau respect fata de meseria pe care o practica, doamna profesoara a dat dovada de iscusinta, talent, rabdare si multa daruire, facand o pasiune pentru munca cu copiii" - au scris colegii Vioricai pe pagina colegiului la care a fost profesoara de sport in ultimii 20 de ani.

Anchetatorii spun ca profesoara a fost omorata si cel mai probabil trupul ei a fost ulterior abandonat pe marginea soselei. Dar ancheta e inca in stadiu incipient si nu exista deocamdata niciun suspect.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO