Preoți și enoriași, amenințați cu un cuțit de un bărbat din Tecuci

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Enoriași în biserică
iStock

Un bărbat cu probleme psihice a intrat într-o biserică din Galați şi i-a ameninţat cu un cuţit pe preoţi şi pe enoriaşi. Bărbatul a fost prins de jandarmi şi a fost transportat la spital.

Un bărbat de 62 de ani din Tecuci, care a intrat într-o biserică şi i-a ameninţat cu un cuţit pe preoţi şi pe enoriaşi, la slujba de Sf. Nicolae, a fost prins de jandarmi şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi, în acest caz fiind întocmit un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de port ilegal de cuţit.

Incidentul a avut loc miercuri la o biserică din municipiul Tecuci unde se desfăşura slujba de Sf. Nicolae când un bărbat, cunoscut cu afecţiuni psihice, la un moment dat a intrat în incinta lăcaşului de cult şi a început să ameninţe cu un cuţit preoţii şi participanţii la slujba religioasă, potrivit unui comunicat transmis joi de purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi, Cătălin Bădin.

Unul dintre enoriaşi a apelat numărul unic 112, iar dispeceratul Poliţiei a direcţionat un echipaj al Jandarmeriei la biserică.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii l-au identificat, în zona altarului, pe bărbatul în cauză pe care l-au condus afară din biserică, iar în urma efectuării controlului corporal preventiv asupra acestuia a fost găsit un cuţit cu lungimea de 25 cm.

Bărbatul, în vârstă de 62 ani, domiciliat în Tecuci, nu a vrut să declare nimic referitor la cele petrecute şi motivul pentru care purta cuţitul asupra sa, iar jandarmii l-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Tecuci unde i-au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de port ilegal de cuţit, cercetările fiind continuate de către poliţişti.

Totodată, a fost solicitată prezenţa unei ambulanţe care l-a condus pe bărbat la Spitalul de Psihiatrie Galaţi, pentru evaluare medicală de specialitate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO