Povestea femeii desfigurata de un cimpanzeu:"Nu mai trebuie sa-mi fac griji ca voi speria pe cineva"

28-10-2011 09:38

Charla nash - 1

Charla Nash a fost atacata de un cimpanzeu in urma cu doi ani si desfigurata. Femeia a trecut pe langa moarte din cauza ranilor suferite la fata si maini. Acesta este primul interviu acordat de Charla dupa transplantul de fata care i-a schimbat viata.

Charla Nash a fost, in luna mai a acestui an, a treia persoana din Statele Unite care a primit un transplant complet de fata.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

 

O echipa de 30 de medici a operat-o, timp de 20 de ore, si i-a daruit un nou chip. Interventia a decurs foarte bine. Doctorii au incercat sa-i faca si un dublu transplant de maini, insa acesta a esuat.

"Multi oameni mi-au spus ca sunt frumoasa acum si nimeni nu mi-a mai spus asta inainte. Arat OK acum si nu m-ai trebuie sa-mi fac griji ca voi speria pe cineva", a spus Charla Nash.

Atacul cimpanzeului a lasat-o oarba, insa membrii familiei au facut tot ce le-a stat in putinta sa-i atenueze suferinta.

In interviu, femeia a vorbit si despre dezamagirea pe care i-a cauzat-o faptul ca transplantul de maini nu a reusit. Insa s-a arata optimista ca, intr-o zi, va face o operatie care va reusi. 

Din pacate, recuperarea Charlei va dura ani de zile. In plus, va fi nevoita sa ia medicamente toata viata, pentru ca noua fata transplantata sa nu fie respinsa de organism.

In ciuda traumei suferite, Charla este determinata sa traiasca o viata cat mai normala cu putinta.

"La inceput m-am intrebat "De ce eu?". Insa viata nu a fost usoara pentru mine niciodata, si totusi nu am renuntat sa lupt", a mai declarat Charla.

Operatia de transplant a avut loc in luna mai a acestui an, dupa ce femeia si-a ascuns fata cu un val in ultimii doi ani.

Insa in cadrul unui interviu cu Oprah Winfrey, femeia a acceptat sa isi descopere fata desfigurata."Am purtat valul ca sa nu-i sperii pe cei din jurul meu. Cateodata oamenii te pot jigni, asa ca m-am gandit ca este mai simplu sa ies in public acoperita", a marturisit Charla.

Cimpanzeul, un animal de companie, a fost eutanasiat de politisti.

Intervul va fi difuzat pe canalul de televiziune britanic Channel 5, in cadrul emisiunii "Extraordinary People".

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO