Povestea cumplita a unui tanar surd si orb. La 21 de ani, cantareste doar 23 de kilograme din cauza tratamentului familiei

Ultima actualizare: 04-05-2014 06:55

La 21 de ani, un tanar surd si orb din Suceava cantareste doar 23 de kilograme si fost adus la spital, aproape mort de foame.

Desi sufera din nastere de o afectiune care il impiedica sa se dezvolte si il tine imobilizat la pat, medicii spun ca ar fi trebuit sa cantareasca dublu la varsta lui. Asistentii sociali arata cu degetul spre fratele baiatului, care il are in grija si incaseaza indemnizatie de la stat.

La 21 de ani, Andrei arata ca un copil, iar trupul sau este brazdat de suferinta. In salonul de Terapie Intensiva al Spitalului din Campulung Moldovenesc, medicii se lupta ca sa-l ajute sa traiasca. Tinarul este hranit prin perfuzii de doua zile, de cand a fost adus cu Ambulanta. Primele semne de ameliorare se vad deja.

Asistenta medicala: "Nu mai e speriat, a inceput sa manance. Avem foarte multa grijja de el, trebuie monitorizat."

Un asistent social s-a cutremurat cand l-a vazut pe Andrei mai mult mort decat viu in casa saracacioasa in care baiatul statea alaturi de fratele sau si alte patru persoane. Omul a sunat la 112 dupa ajutor. Tot el crede ca vinovat de starea tanarului este chiar fratele sau. El a devenit insotitorul lui Andrei anul trecut, dupa ce mama lor s-a stins. De atunci incaseaza 929 de lei lunar, de la stat, ca insotitor.

Vladimir Cehren, asistent social, Primaria Campulung: "Cat timp era mama lui, era ingrijit bine. Ultima data cand m-am dus, era singur, in frig, nu avea hrana. Am sunat la 112, pentru ca daca il lasa asa, murea. Fratele lui mai mult a profitat de el, nu s-a ocupat de el."

Lipsit de vaz si auz, Andrei nu se poate misca fara ajutor si trebuie hranit cu lingura, ca un copil. Cei din familie n-au nimic sa-si reproseze in privinta felului in care l-au ingrijit.

Vasile Stetco, fratele tanarului: "Noi am avut grija de el. Din banii primiti am luat pampers si tot ce trebuie. Insa de la moartea mamei el nu mai mananca, plange si nu stim ce sa facem."

Carmen Stetco, sora tanarului: "Ii cumparam mancare. Ce mananca de obicei? Ii place supa, lichide, asta mananca mai mult."

Cei de la Asistenta Sociala spun ca, dupa ce Andrei va iesi de la Terapie Intensiva, il vor adaposti intr-un centru special.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO