Scenele derulate în casa polițistului din Oravița înainte de crimă. Mărturiile vecinilor

Ultimul update: Joi 06 Decembrie 2018 19:28
Data publicarii: Joi 06 Decembrie 2018 18:19
Categorie: Şocant

Final brutal şi, în acelaşi timp, de neînţeles în familia unui poliţist din Oraviţa. Ofiţerul şi-a ucis iubita cu care avea o fetiţă de un an şi ulterior s-a sinucis.

Cei doi se certau des în ultima vreme, susţin vecinii, dar aveau o viaţă bună, spun procurorii, care încearcă să dezlege cazul. În plus, poliţistul trecuse la serviciu toate testele psihologice şi nu a dat de bănuit că ar fi capabil de crimă.

Întâmplarea aduce în atenţie problema examenelor la care sunt supuși cei care lucrează în poliţie, care, spun psihologii, nu pot depista un comportamentul criminal. Luna trecută, un poliţist de la Crima Organizată din Argeş şi-a împuşcat mortal copilul şi apoi s-a sinucis. La fel ca şi acum, şi el trecuse cu bine la serviciu testările psihologice.

Cornel Hernea era ofiţer la Transporturi Feroviare în Oraviţa, iar de câţiva ani avea o relaţie cu o femeie care lucra la un restaurant din oraş. Locuiau împreună într-un bloc ANL şi aveau o fetiţă de un an.

Bărbatul şi-a dus miercuri seară fata la părinţi şi a rămas singur în apartament cu iubita. Dimineaţă au fost găsiţi morţi. Anchetatorii bănuiesc că ofiţerul şi-a ucis partenera şi ulterior şi-a luat viaţa.

Laura Gabriela Iancu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș - Severin: "Leziunile produse asupra poliţistului sunt autoprovocate. Lovitura cu un obiect contondent i-a fost fatală. De asemenea, femeia a fost lovită tot cu un obiect contondent în zone vitale.”

Vecinii susţin că în ultima perioadă cei doi se certau des, dar nu pot spune din ce cauză poliţistul i-a luat viaţa partenerei. Nici anchetatorii nu se pot pronunţa deocamdată.

Laura Gabriela Iancu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș - Severin: "Situația materială a acestora este foarte bună, se fac verificări, se vor audia martori, trebuie să vedem de ce."

"Între ei doi ceartă şi bătaie a fost de ani de zile", spun vecinii.

"Probleme am auzit că aveau. Se certau mai des, mă gândesc că din gelozie. Vecinii ziceau că şi aseară se certau şi se auzeau zgomote. După ce nu s-a mai auzit nimic, au crezut că  s-au potolit”, spun alți vecini.

Când a comis crima, poliţistul se afla în concendiu medical, după ce suferise o intervenţie chirurgicală la vezica biliară. La locul de muncă, trecuse toate testările psihologice, ultima în primăvara acestui an.

Colegii lui susţin că avea un comportament normal.

Dinu Nicorici, șef cabinet IPJ Caraș Severin: "Nu avea niciun fel de probleme cu serviciu. În luna martie a acestui an a fost evaluat psihologic, declarat apt, nu am avut niciun fel de fapte care să ne indice o posibilă întâmplare."

Specialiştii susţin că testele psihologice pe care trebuie să le treacă poliţiştii nici nu ar fi avut cum să le arate superiorilor comportamentul criminal al bărbatului.

Bianca Lidia Brândușa, psiholog: "Aceste teste nu sunt specifice, adică nu urmăresc să descopere anumite tulburări, pentru că aceste teste nu pot merge în profunzime, iar ca să descoperim o patologie, adică o problemă atât de gravă, este nevoie să mergem pe un barem de teste specific acestei problematici."

Cazul de la Oraviţa este al doilea în ultimele săptămâni când un poliţist se transformă în criminal, apoi îşi ia viaţa. Luna trecută, un ofiţer de la Crima Organizată din Piteşti şi-a împuşcat mortal fiul de 3 ani şi s-a sinucis. Bărbatul suferea din cauza despărţirii de soţie. La serviciu, şi el trecuse toate testele psihologice.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Dacă cineva s-ar uita la sănătatea poliţiştilor per total ar descoperi că sunt o categorie profesională care are povara directă dată de meserie şi printre aspectele ei se numără şi boala psihică. Uniforma în loc să-i aducă mai aproape de medic şi de medicală îi îndepărtează.  Nu numai pentru că sunt judecaţi, le este periclitat locul de muncă, sunt stigmatizaţi pe linie ierarhică, riscă să fie daţi afară pe motive medicale."

Agentul de la Transporturi Feroviare din Oraviţa lucra în poliţie din 2002. Avea 37 de ani. Iubita lui era cu 4 ani mai tânără. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Poliţistul din Oraviţa şi-ar fi ucis iubita, după care s-ar fi sinucis. Ce au găsit anchetatorii
Poliţistul din Oraviţa şi-ar fi ucis iubita, după care s-ar fi sinucis. Ce au găsit anchetatorii
VIDEO PROTVPLUS.RO
crima
Și-a înjunghiat brutal soția, apoi le-a povestit vecinilor. ”Am tăiat nevasta”
Sectanți condamnați la închisoare după ce au vândut plăcinte din carne de om
Cum ar fi murit cântăreața Anca Pop. Se îndrepta spre părinții ei
Femeie înjunghiată de soț, după ce au băut alcool împreună
Bărbat găsit mort în bazinul decantor din gospodărie. Cum s-a petrecut tragedia
Un băiat de 12 ani și-a împușcat mortal sora de 6 ani. Unde se aflau părinții
cangrena
Opt dintre degetele de la mână au început să se înnegrească dintr-o dată. Boala de care suferă
Femeie din Neamț, bătută și violată în casă. Gestul făcut de agresor înainte de atac
Accident mortal în București. O femeie a fost spulberată de un camion
O adolescentă s-a sinucis în același loc în care tatăl ei și-a luat viața
Vindecător brazilian, arestat. Umilinţele sexuale la care a supus sute de femei
Un adolescent s-ar fi sinucis în fața vecinilor, în București. La ce gest a recurs