Polițiști atacați cu coasa, lângă Târgoviște. Agresorii au fost împușcați

×
Codul embed a fost copiat

Atac sângeros, seara trecută, la Văcăreşti, în judeţul Dâmboviţa. Doi fraţi au fost împuşcaţi de poliţişti după ce au făcut scandal şi i-au atacat cu o coasă pe cei doi agenţi veniţi la faţa locului.

Vecinii sunaseră la 112, disperaţi de certurile cu cei doi suspecţi. Şi poliţiştii au ajuns în spital, în urma rănilor provocate de agresori.

Totul a pornit de la un apel la 112 care anunţa că doi fraţi, de 41 şi 43 de ani, fac scandal pe o stradă din comună Văcăreşti, lângă Târgovişte. La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj de la Secţia 1 Rurală Târgovişte, format dintr-un şef de post, de 45 de ani, şi un agent, de 39 de ani. Când i-au văzut, cei doi scandalagii nu doar că nu s-au potolit, dar au devenit şi mai agresivi.

Martorii povestesc că poliţiştii i-au somat pe cei doi să se calmeze, însă unul dintre ei i-a atacat cu o coasă şi l-a rănit pe şeful de post. Atunci, agentul de 39 de ani a tras în piciorul atacatorului. Fratele acestuia a sărit să-l ajute, întâi cu o furcă, apoi a luat coasa. Agentul l-a împuşcat în abdomen, dar agresorul a reuşit să îi secţioneze tendoanele.

Grav răniţi, cei doi agenţi au ieşit în strada principală şi au cerut ajutorul oamenilor. Erau răniţi la mâini şi sângerau abundent. Speriaţi, localnicii au sunat la 112. La faţa locului s-au mobilizat mai multe echipaje de la ambulanţă. I-au preluat atât pe cei doi poliţişti, cât şi pe cei doi suspecţi care erau împuşcaţi.

Citește și
Emi Pian eliberat de la Rahova in 2019
Ucigaşul interlopului "Emi Pian" ar putea fi încă în libertate. Ce a aflat poliţia despre reglarea de conturi

Martor: „S-au auzit avertismentele, lumea ţipând şi am văzut poliţiştii ieşind de pe uliță, ne-au zis să sunăm la întăriri, la salvări, că i-a tăiat cu coasa. Unul din ei era tăiat aici, pe mâna, celălalt, degetele şi pe mână”.

Reporter: „S-au auzit împuşcăturile?”
Martor: „Da, s-au auzit. Au tras băieţii, dar, spun eu cinstit, trebuia să îi împuşte direct. I-a avertizat şi i-a tăiat mâna la copil”.

Agentul de 39 de ani a fost trimis la un spital din Capitală, unde a fost operat. Şeful de post a ajuns, de asemenea, în sala de operaţii, la spitalul din Târgovişte.

Martor: „Am auzit prima oară trei, s-a mai auzit”.
Reporter: „Cum i-aţi văzut pe poliţişti, cum erau?”
Martor: „Erau pe jos. Se ţineau de mâini. Zicea un coleg de poliţie că nu mai are degete la mâini”.

Martor: „Unul avea degetele de la mâna dreaptă şi era tăiat la ceas aici”.
Reporter: „Cu ce l-a tăiat?”
Martor: „Cu coasa. Celălalt, la mână. Curgea sângele din ei ca din...”

Cei doi fraţi scandalagii au primit şi ei îngrijiri medicale. Cel de 43 de ani este în stare gravă, spun doctorii.

Ruda atacatorilor: „M-a sunat fina, vino, nașule, ca ăştia sunt împuşcaţi amândoi, unul în burtă, altul în picior”.

A fost deschis un dosar penal pentru ultraj. S-ar putea ajunge însă şi la infracţiunea de tentativa de omor, dacă medicii legişti vor stabili că viaţa poliţiştilor a fost pusă în primejdie.

Citește și...
VIDEO. Bărbat lovit de viceprimar, de față cu poliția, după ce i-a reproșat că a oprit apa
VIDEO. Bărbat lovit de viceprimar, de față cu poliția, după ce i-a reproșat că a oprit apa

Viceprimarul comunei prahovene Filipeștii de Târg este acuzat de un localnic că l-a bătut și i-a spart telefonul după ce acesta i-a reproșat edilului lipsei apei de la robinet.

Ucigaşul interlopului
Ucigaşul interlopului "Emi Pian" ar putea fi încă în libertate. Ce a aflat poliţia despre reglarea de conturi

Principalul suspect în cazul morţii şefului clanului Duduianu se află în custodia polițiștilor, sub pază strictă la Spitalul Elias – şi asta încă din noaptea atacului. Nu e deloc sigur însă că el l-a ucis

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.