Poliția din Baia Mare a păzit un bărbat mort timp de patru ore, într-o stație de autobuz

Ultima actualizare: 27-12-2019 17:50

Un bărbat de 57 de ani din Baia Mare a murit subit, pe o bancă, într-o staţie de autobuz din zona parcului central.

După ce a fost găsit, poliţiştii l-au păzit, acoperit cu o pătură, aproape cinci ore, până când cei de la Medicină Legală au ajuns acolo, pentru a ridica trupul neînsufleţit.

Reprezentanţii laboratorului de Medicină Legală nu au explicat întârzierea, iar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, în subordinea cui se află IML-ul, a transmis că abia luni reia programul de muncă.

În noaptea dinspre 26 decembrie, pe la ora 3, camerele de supraveghere ale unui local din zona parcului din Baia Mare, au surprins momentul în care echipajele de poliţiei şi SMURD-ul ajung la faţa locului.

O jumătate de oră mai târziu, autospeciala SMURD cu medicul pleacă, nu şi echipajele de poliţie care aşteaptă sosirea IML-ului. Echipajul a sosit abia după 4 ore şi jumătate.

O rudă a mortului: „A vrut să facă Crăciunul la mine şi i s-a făcut rău şi a căzut acolo. A fost în spital, acum a ieşit de 3 săptămâni. Am un nepot la poliţie şi un prieten de-al lui l-a văzut şi a zis să vedem ce-I cu omul acela şi a zis că a fost cald încă şi a dat telefon la poliţie."

Fratele mortului: „I-a venit rău şi a trebuit să meargă 10 metri până la bloc şi i s-a făcut rău şi acolo a murit pe bancă. A stat poliţia acolo lângă el până au venit de la medicină legală. A avut pancreatită şi scleroză şi probleme la inimă."

Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: „Poliţiştii au fost sesizaţi că pe starda Victoriei se afla o persoană decedată. Persoana nu avea semne vitale şi a fost identificată, un bărbat de 57 de ani din Săcălăşeni. Conform procedurilor legale colegii mei au sesizat reprezentanţii medicine legale şi au stat lângă cadavru până la sosirea cestora."

Bărbatul a fost dus la morgă, iar cauza decesului va fi cunoscută abia de luni încolo, când se va face necropsia.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO