Macelul de la Perla arata o problema grava. "Violenta in familie ucide o femeie la fiecare 3 zile"

Ultima actualizare: 28-10-2012 02:41

Macelul de la Bucuresti scoate la iveala o problema grava din Romania zilelor noastre, aceea a violentei conjugale. De multe ori victimele fac plangere la politie, dar in hatisul de legi agresorii scapa.

Este si situatia unei femei din Craiova care traieste un cosmar, dupa ce a incercat sa scape de barbatul care ii facuse viata un chin. Aflati in proces de partaj, individul a continuat sa o terorizeze.

Dupa o casnicie de 15 ani, Dorina a decis sa divorteze din cauza scandalurilor si batailor sotului ei.

Barbatul, inginer de meserie, nu a acceptat usor si a mers in instanta, unde a obtinut dreptul de a locui sub acelasi acoperis pana la finalizarea procesului de partaj.

Suparat ca nevasta incerca sa conteste decizia, sotul agresiv a luat un tarnacop si a facut praf casa.

Dupa fiecare scandal, femeia care lucreaza ca farmacista in Craiova, suna disperata la politie. Oamenii legii l-au amendat pe barbat de trei ori cu cate 200 de lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice, dar n-au putut sa-l impiedice sa intre in casa.

Individul are propria varianta. Sustine ca a decis sa-si pedepseasca sotia dupa ce ar fi prins-o cu un alt barbat.

De fricat, Dorina s-a mutat la parintii ei. Din pacate, cazul lor nu este singular.

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Pentru Promovarea Femeilor din Romania peste 70% dintre romance sunt victime sigure ale violentei domestice.

''O data la trei zile o femeie moare in urma actelor de violenta din familie", spune Vasile Moldovan, director APFR Romania.

Noua lege importiva violentei in familie urmeaza sa fie promulgata de presedinte. Este o lege asteptata de zece ani, iar la promovarea ei au contribuit din plin colegii de la Acasa TV printr-o campanie.

Odata intrata in vigoare le va permite politistilor sa intervina atunci cand dintr-o locuinta se aud strigate de ajutor sau daca cineva i-a anuntat ca o femeie este batuta. Ei pot folosi inclusiv forta daca este nevoie.

Apoi, victima ii poate cere unui judecator sa emita un ordin de protectie sau unul de restrictie, iar daca decizia nu este repectata, hartuitorul poate ajunge dupa gratii.

Parteneri