Pericolul arderii resturilor de pe câmpuri. Doi bărbați au murit în flăcări

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Incendiile de vegetaţie au pus stăpânire în ultimele zile pe câmpurile din ţară. Tot mai mulţi oameni dau foc resturilor uscate de pe terenurile agricole, iar autorităţile atrag atenţia că un astfel de gest poate fi amendat cu până la 2.500 de lei.

Grav este însă faptul că unele persoane sfârşesc înghiţite de flăcări. Aşa s-a întâmplat în Prahova cu un bătrân de 85 de ani

Flăcările ameninţătoare l-au înghiţit pe bărbatul în vârstă de 85 de ani din localitatea Valea Călugărească. Acesta a mers pe câmpul din spatele grădinii să dea foc vegetaţiei uscate pe care o adunase. Nu s-a gândit însă că acest gest i-ar putea fi fatal.

În scurt timp 3 hectare de teren s-au mistuit. Înspăimântaţi, vecinii au sunat imediat la 112, însă pentru bătrân a fost prea târziu.

Tot marți seară, alte 5 hectare au fost mistuite de flăcări şi peste 30 de pompieri au fost nevoiţi să intervină la 6 cazuri de incendii izbucnite pe câmpurile din Prahova.

Tot marți, în localitatea Bărăști, judeţul Olt, un bărbat de 71 de ani a murit după ce a fost surprins de flăcări în timp ce voia să cureţe resturile de vegetaţie de pe terenul agricol. Trecătorii au văzut vâlvătaia şi au sunat la 112, însă la sosirea salvatorilor nu s-a mai putut face nimic pentru victima.

Flăcări mari au cuprins seara şi vegetația uscată de pe un câmp din Topoloveni. Echipajele de intervenţie s-au luptat câteva ore cu incendiul, care - din primele date - ar fi fost pus intenționat.

Numai în ultima săptămână, au intervenit în peste 70 de focare. Autorităţile avertizează că cei care sunt prinși că dau foc resturilor vegetale riscă o amendă de până la 2.500 de lei.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO