Pedeapsa primită de un preot care făcea orgii. Ar fi avut o relaţie cu o prezentatoare

Ultima actualizare: 07-03-2019 21:01
preoti in biserica
iStock

Un preot italian care a fost suspendat după ce a participat la mai multe orgii a fost reprimit în rândul clerului, au anunţat joi reprezentanţii diocezei sale, citaţi de DPA

Presa italiană a dezvăluit în urmă cu doi ani că părintele Roberto Cavazzana, care locuieşte în provincia Padova din nordul Italiei, a participat la petreceri sexuale organizate de un alt preot, în timpul cărora a întreţinut raporturi sexuale cu 13 femei.

Mass-media italiene au relatat pe larg şi despre prietenia lui cu modelul şi prezentatoarea TV Belen Rodriguez. Într-un interviu acordat revistei Sette, ea a spus că Roberto Cavazzana este "un preot foarte modern, dar şi un bărbat foarte frumos".

După ce s-a aflat timp de un an într-o "retragere spirituală", pe durata căreia a reflectat la greşelile sale, Roberto Cavazzana "a cerut să fie iertat şi să i se permită să îşi continue activitatea de preot", a declarat Claudio Cipolla, episcop de Padova.

"Ca preot, îi accept cererea de a fi iertat", a precizat Claudio Cipolla, adăugând că Roberto Cavazzana nu va reveni totuşi imediat la statutul de preot de parohie.

În următoarele 12 luni, el a fost rugat să lucreze pentru a ajuta două organizaţii catolice de caritate, să nu oficieze slujbe în public şi să ducă o existenţă marcată de discreţie, a precizat episcopul italian.

Preotul care a organizat orgiile la care a participat Roberto Cavazzana a fost exclus din clerul italian anul trecut, după ce a ajuns la o înţelegere cu autorităţile în privinţa pedepsei sale de un an de închisoare cu suspendare, pe care o primise după ce a fost judecat pentru agresarea şi ameninţarea unei foste iubite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO