Patru frati si un verisor de-al lor au murit dupa ce un tren a intrat in masina lor. Soferita avea permis de o luna

Dată publicare: 02-06-2017 10:02
Dată actualizare: 05-06-2017 07:18
Sursa: bistriteanul.ro


Vesti cumplite dupa tragicul accident de tren petrecut joi in Bistrita-Nasaud, cand o masina cu cinci persoane la bord a fost spulberata de un tren.

Cea care a supravietuit impactului, o fetita de 12 ani, a murit la spitalul din Targu Mures unde a fost transportata cu un elicopter. Alti trei frati de-ai ei, impreuna cu un verisor, si-au pierdut viata. Masina, condusa de o soferita de 19 ani, a fost tarata de locomotiva 200 de metri. Trecerea de cale ferata era semnalizata cu crucea Sfantului Andrei, dar nu era prevazuta cu bariera.

Vecinii familiei care si-a pierdut dintr-o data 4 copii sunt socati de cele intamplate. Sperau intr-o minune si s-au rugat ca macar fata de 12 ani sa supravietuiasca. Insa copila a murit la Spitalul din Targu Mures.

"Erau niste copii tare linistiti, salutau pe toata lumea. Cand am auzit de accident toata lumea a plans in hohote, va dati seam ce durere. Nu se poate exprima sa pierzi 4 copii."

Soferita de 19 ani se pare ca nu a oprit la trecerea peste calea ferata.

Alaturi de Lavinia, in masina se mai aflau sora sa Daria de 14 ani, Cosmina de 12 ani, fratele Darius de 20 de ani si verisorul Rafael Manta, de 19 ani, care tocmai terminase clasa a 12-a la Liceul Sportiv. 

Cei patru mai aveau 5 frati acasa, cel mai mic avand doar putin peste un an. Se pare ca mama celor 9 copii a lesinat cand a auzit teribila veste.

In 2015 un alt accident cumplit a avut loc in aceeasi zona: 4 tineri au murit si atunci. Localnicii au cerut in repetate randuri o bariera in aceea zona insa de fiecare data au primit raspuns negativ din partea angajatilor CFR, spun ei. Insa de putin timp primarul orasului Bistrita a trimis un comunicat prin care ii asigura pe oameni ca va face tot ce ii sta in putere ca in zona sa fie montata o bariera. Si Politia Rutiera a incercat sa obtina acordul pentru montarea unei bariere.

Cei 4 frati vor fi inmormantati in satul bunicilor, la Negrilesti.

In ultimii doi ani 9 tineri si-au pierdut viata dupa ce masinile in care se aflau au fost lovite de tren.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO