Pădurar din Reghin, bătut și abandonat în pădure de hoții de lemne

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

 Incident grav în pădurea din Tonciu, județul Mureș. Un pădurar al Ocolului Silvic Reghin a fost bătut îngrozitor și legat fedeleș de doi hoți de lemne.

Indivizii, veniți cu două căruțe, au plecat apoi cu toată pradă și l-au abandonat pe pădurar, în stare gravă.

După jumătate de oră de la atac, pădurarul și-a mai revenit în simțiri și a reusit să sune la poliție.

Le-a povestiți agenților că patrula în pădurea din localitatea Tonciu când a observat cele două căruțe încărcate cu 15 arbori din fondul forestier. Pădurarul a încercat să îi oprească pe făptași, însă aceștia l-au luat la bătaie, și l-au lăsat cu răni și hemoragii puternice. Victima a fost dusă, în final, pentru îngrijiri la spital, iar suspecții, doi tineri, au fost reținuți.

Pădurarul, care i-a surprins pe hoți la furat de lemne, a fost lovit cu furie și apoi imobilizat de indivizi. Aceștia au fugit apoi cu încărcătura.

După aproape jumătate de oră de chin, victima a reușit să ceară ajutor, apoi a fost transportată la spitalul din Reghin cu numeroase răni. Între timp, polițiștii au reținut doi tineri - de 20 și 24 de ani. 

În urmă cu două săptămâni, în aceeași zonă, un tânăr de 23 de ani a fost împușcat în cap de către polițiștii chemați de pădurar.

Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor spun că numai în acest an, numărul conflictelor dintre paznicii forestieri și hoți s-a dublat.

De la începutul anului, 31 de pădurari din țară au fost agresați de către hoții de lemne.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO