Vilă din București, distrusă de tinerii care au închiriat-o de Revelion. Pagubele se ridică până la 20.000 de euro

Ultima actualizare: 03-01-2022 20:14

Tinerii care au devastat o pensiune din Capitală în noaptea de Revelion au fost identificaţi în mare parte de autorități. Printre ei se număra inclusiv minori, spun surse din anchetă.

Cu toţii sunt cercetaţi pentru distrugere, după ce au spart pereţii şi televizoarele, dar şi sistemul de supraveghere al clădirii, ca să nu fie monitorizaţi. Proprietarul estimează paguba la cel puţin 20 de mii de euro.

Tinerii care au făcut ravagii în vila din Sectorul 4 al Capitalei au plătit 3.500 de lei ca să închirieze clădirea în noaptea de Revelion, după care au făcut acolo dezastru.

Iancu Babu, proprietarul clădirii: „Cred că a fost o petrecere tematică de distrugere. Pe 31 decembrie, m-au sunat în jur de două jumate - trei că ar vrea să închirieze o vilă pentru Revelion. Eu fiind plecat la munte, zic OK, te întâlneşti cu colega mea pe la ora şapte şi stabiliţi cu ea toate detaliile. După aia, pe la ora 10, m-am tot uitat pe camere. Era OK. Pe la 11.00, camera care e la lobby aici nu mai funcţiona”.

Iniţial, adolescenţii au acoperit cu staniol o cameră de supraveghere, apoi au spart biroul proprietarului şi au tăiat caburile sistemului de supraveghere, ca să nu fie monitorizaţi. Camerele au înregistrat doar până la ora 10 şi jumătate.

Iancu Babu, proprietarul clădirii: „Era o distracţie de copii, stăteau, vorbeau, nu era cine ştie ce”.
Reporter: „Înţeleg că unul dintre ei avea chiar şi o macetă pe care o flutura”.
Iancu Babu: „Da, am văzut pe cameră că flutura o macetă, le arăta cât de şmecher e el”.

În total, şase camere au fost distruse, patru dintre ele complet. Uşile au fost rupte, iar pereţii au fost sparţi şi nici baia nu a scăpat de furia petrecăreţilor. Plăcile de faianţă au fost smulse din perete, iar bazinul WC-lui a fost spart şi capacul a ajuns în pat.

Iancu Babu, proprietarul clădirii: „Au smuls televizorul de acolo, au spart asta de la WC. În această cameră, tot aşa, au aruncat uşa în aer, au spart tablouri. Televizorul de acolo este aici”.

Tinerii ar fi invitat şi alte persoane la petrecere, cărora le-ar fi cerut o taxă de intrare.

Vecină: „Am văzut foarte mulţi tineri. Erau foarte mulţi tineri, fete, băieţi. Intrau, ieşeau... Păreau tineri d-ăştia mai cum sunt în ziua de azi, mai de distracţie”.

Petrecăreţii au vandalizat tot ce au putut, inclusiv tablourile pe care le-au spart, iar cioburile s-au împrăştiat peste tot şi au ajuns şi în pat.

Proprietarul a făcut plângere penală. El susţine că anchetatorii ar fi găsit în vilă probe care ar arăta ca tinerii s-au drogat cu marihuana şi cocaină.

Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: „Având în vedere că au relaționat telefonic și cheile au fost predate de un intermediar, nu a putut preciza date de contact sau numărul persoanelor care au participat”.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 14 pentru infracţiunea de distrugere, pentru care vinovaţii ar putea face între trei luni şi doi ani de închisoare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO