O tânără din Iași a încercat să se sinucidă cu paracetamol

Ultima actualizare: 28-09-2021 22:33
112

Medicii Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iaşi au reuşit să salveze viaţa unei femei în vârstă de 24 de ani care ar fi încercat să se sinucidă înghiţind 60 de comprimate de paracetamol, pe fondul unei probleme sentimentale.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon", Ionuţ Nistor, a declarat marţi seară că tânăra a fost adusă săptămâna trecută în comă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul "Sf. Spiridon", după care a fost transferată la Spitalul "Parhon" pentru iniţierea şedinţelor de dializă hepatică în vederea eliminării substanţelor toxice din organism, având în vedere că paracetamolul determină insuficienţă hepatică atunci când este administrat în cantităţi foarte mari.

"A fost internată în stare gravă, cu un bilanţ profund alterat şi cu afectare hepatică importantă. Din fericire, pacienta şi-a revenit aproape complet după două şedinţe de dializă hepatică, în momentul de faţă este conştientă, cooperantă şi internată pe Secţia de Nefrologie", a precizat Nistor.

Potrivit acestuia, după aceste două şedinţe, analizele şi funcţia hepatică s-au îmbunătăţit semnificativ, însă, în lipsa dializei hepatice, tânăra nu ar fi supravieţuit.

Reprezentanţii Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" trag un semnal de alarmă cu privire la utilizarea paracetamolului.

"Toxicitatea hepatică a paracetamolului este ridicată la doze apropiate de doza terapeutică. Recomand administrarea medicamentelor doar sub supraveghere medicală şi păstrarea lor în locuri ferite pentru persoane vulnerabile. Prima dializă hepatică, procedura prin care i-a fost salvată viaţa tinerei, a fost realizată în România la spitalul nostru, în 2003. Avem experienţă mare, iar dializa hepatică permite tratarea rapidă a acestor cazuri", a declarat coordonatorul Compartimentului de Transplant Renal din cadrul Spitalului "Parhon", Adrian Covic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO