O tanara din Franta a fost crucificata de sectanti adventisti. Barbatii sunt acuzati de tortura

Ultima actualizare: 11-10-2013 06:57
cruce

O tanara in varsta de 19 ani din Franta a fost crucificata timp de o saptamana de trei barbati si o femeie, intr-o incercare de exorcizare.

Cei patru acuzati, care fac parte din miscarea religioasa Adventista de Ziua a Saptea, si-au motivat actiunile spunand ca tanara era posedata de diavol, potrivit Daily Mail.

Acestia sunt acuzati de rapire si tortura, dupa ce au legat-o pe victima, cunoscuta doar dupa numele Antoinette, pe cruce precum Iisus si au tinut-o in aceeasi pozitie timp de sapte zile.

In timpul celor sapte zile, Antoinette a fost batuta si infometata, primind doar ulei si apa pentru a ramane in viata. Aceasta a fost gasita in stare grava intr-o casa din suburbia pariziana Grigny.

Printre cei patru agresori se regaseste si fostul prieten al victimei, Eric Deron.

Potrivit avocatului acestuia, Deron credea ca prietena sa este posedata si ca se afla intr-o misiune divina de a scoate diavolul din ea.

"Pentru ei, fata era posedata, de asta nu au chemat un doctor. Doctorul este chemat cand cineva este bolnav, cand cineva este posedat il exorcizezi", a spus avocatul.

Cei patru neaga acuzatiile si sustin ca victima a fost de acord cu exorcismul.

Toate persoanele implicate, inclusiv victima, sunt credinciosi adventisti de ziua a saptea.

Un purtator de cuvant al cultului religios a declarat ca toti barbatii implicati in acest caz au fost exclusi din biserica inainte de incident.

Drept la replica - Biserica Adventista din Romania:

"Referitor la informatia aparuta in mod eronat in cadrul Stirilor PRO TV cu privire la apartenenta unor persoane acuzate de fapte deosebit de grave in Franta la Biserica Adventista de Ziua a Saptea precizam urmatoarele:

Niciunul dintre cei patru acuzati nu sunt membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Acestia au fost exclusi cu un an de zile inainte de aparitia acestui eveniment de tip fanatic. Articolul citat ca „sursa” a fost modificat pe alocuri astfel incat sa se potriveasca probabil cu preconceptiile sau dorinta de senzational a autorului articolului in limba romana.

Desi este evident ca informatia prezenta in titlu este falsa autorul prefera totusi sa scrie articolul din acest unghi pentru ca in ultimul paragraf sa ne spuna ca de fapt informatia „jurnalistica” este falsa si ca de fapt „toti barbatii implicati in acest caz au fost exclusi din biserica inainte de incident”

Ca o intarire a acestui aspect va precizam ca Association France Presse a verificat aceste lucruri si a precizat in mod corect ca este vorba de „fosti membri”, exclusi din Biserica Adventista de Ziua a saptea cu un an de zile inainte de eveniment.  Biserica Adventista de Ziua a Saptea nu are in practica si nici nu incurajeaza credinciosii la comportamente degradante fata de propriul corp sau al altor persoane. Aceste fapte trebuie pedepsite conform legilor in vigoare si nu au niciun suport biblic."

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO