O pacienta aflata in "moarte cerebrala" s-a trezit chiar in timpul operatiei de prelevare de organe

Ultima actualizare: 12-07-2013 00:19
sala de operatii

Medicii de la spitalul St. Joseph din New York erau in timpul unei proceduri de prelevare a organelor cand pacienta pe care o credeau in moarte cerebrala a deschis ochii. Era cat se poate de vie…

Dupa aceasta eroare grava, comisa in 2009, spitalul va plati acum o amenda de doar 6.000 de dolari, potrivit Syracuse Post-Standard.

Colleen S. Burns, 41 de ani, din North Syracuse, New York, a fost internata in luna octombrie 2009, dupa o supradoza de medicamente.

Din cauza unui sir intreg de greseli facute in evaluarea starii pacientului, doctorii au crezut ca este moarta si au inceput procedura de donare a organelor.

Investigatia Departamentului de Stat pentru Sanatate a stabilit ca dupa ce Colleen S. Burns a fost internata, medicii nu i-au administrat tratamentul recomandat pentru supradoza de Xanax, medicamentul pe care ea il luase.

In plus, ei nu au facut toate testele necesare si nici tomografia, insa au stabilit diagnosticul de moarte cerebrala, in timp ce ea era de fapt in coma din cauza supradozei.

Medicii au informat familia ca pacienta nu avea nicio sansa, iar rudele si-au dat acordul pentru prelevarea de organe.

Cu cateva ore inainte de prelevarea organelor, o asistenta i-a facut testul pentru reflex si a constatat ca femeia reactiona, semn ca era in viata.

Si nu a fost singurul semn pe care l-a dat… Chiar atunci cand a fost dusa in sala de operatii parea sa respire fara aparate, iar buzele si limba i se miscau.

Cu toate acestea, medicii au ignorat observatiile asistentei si au inceput operatia.

Chiar inainte de secunda fatala, Colleen S. Burns a deschis ochii.

Colleen S. Burns si familia nu i-au reclamat pe medici pentru malpraxis. Oricum, dupa 6 luni, Colleen, care suferea de depresie, s-a sinucis.

Insa incidentul a ajuns sa fie investigat de Departamentul de Stat pentru Sanatate dupa ce cazul a fost relatat de Syracuse Post-Standard.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO