ANIMAȚIE GRAFICĂ. O mamă și doi copii au murit în tragedia din Bacău. Veniseră din Anglia în vacanță acasă, în România

Ultima actualizare: 25-07-2021 19:17

7 oameni, printre care un bebeluş de 3 luni şi un băieţel de 7 ani, au murit într-un accident îngrozitor petrecut duminică dimineaţă pe DN2, între Bacău şi Adjud.

Alte 5 persoane au ajuns la spital rănite grav. Totul, după ce, spun poliţiştii, un microbuz de călători a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un autoturism cu volan pe dreapta, ce venea din Anglia.

Tragedia s-a petrecut dimineaţa la ora 8, pe drumul drept ce leagă Bacău de Adjud. Familia care se afla în autoturismul cu volan pe dreapta venise din Anglia în vacanţă în România. Mergeau spre Suceava, unde aveau domiciliul.

Maşina era condusă de soţ, iar în spate mama de 34 de ani avea grijă de cei 3 copii: unul de numai 3 luni pe care îl ţinea, se pare, în braţe. În calea maşinii lor a ieşit brusc un microbuz cu 7 persoane la bord. Nu se ştie de ce vehiculul a intrat pe contrasens.

Impactul frontal a fost atât de puternic încât scena accidentului este terifiantă. Martorii au rămas împietriţi la vederea victimelor. În autoturismul cu numere de Anglia mama şi doi dintre copii - bebeluşul de 3 luni şi un băieţel de 7 ani - au murit pe loc.

Imediat ce accidentul a fost anunţat la 112, a fost activat planul roşu de intervenţie la nivel regional. Un elicopter SMURD a aterizat pe şosea - gata de intervenţie.

Microbuzul cu 7 persoane era condus de un bărbat de 46 de ani, care făcea des curse Bacau-Adjud. 4 femei care se aflau în vehicul au murit pe loc. Cea mai tânără avea doar 18 ani.

Toate cele 5 persoane din ambele vehicule, care au supravieţuit accidentului, au fost duse cu răni grave la spital. Printre victimele internate sunt doi copii: unul de 15 ani, celălalt de 3 ani.

Mirela Romaneț, purtătoare de cuvânt spitalul judeţean Bacău: „Adulţii aparent toţi stabili, însă situaţia se poate înrăutăţi oricând, copilul de 15 ani este într-o stare foarte gravă, are tensiune 4 cu 2.”

Anchetatorii vor sta de vorbă cu cei doi şoferi implicaţi în accident pentru a lămuri exact cum s-a petrecut accidentul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO