O gradina zoologica intentioneaza sa disece un leu in fata vizitatorilor copii. Cum explica proprietarul decizia

Ultima actualizare: 16-10-2015 07:00
Zoo Odense

Mii de utilizatori de Facebook au semnat o petitie prin care incearca sa impiedice o gradina zoologica din Danemarca sa disece o leoaica in fata unor copii.

Zoo Odense, din Danemarca, a provocat o adevarata revolta online anul trecut, atunci cand a disecat o girafa in fata vizitatorilor, relateaza The Mirror.

Acum, intentioneaza sa faca joi acelasi lucru cu un leu care a murit, iar pe retelele de socializare a inceput protestul. Petitia a fost semnata deja de cateva mii de persoane.

"Acest loc ar trebui sa se inchida odata pentru totdeauna", a scris pe Facebook utilizatorul Terre Nova, comentariu care a primit peste 300 de like-uri.

Proprietarul gradinii zoologice, Michael Wallberg Soerensen, spune ca aici s-au facut disectii in fata publicului timp de 20 de ani si ca acestea au scop didactic. "Nu ciopartim animale ca sa ne distram. O facem in scop educativ", a spus el. "Este foarte important sa nu atribuim animalelor trasaturi omenesti, pe care nu le au", a mai completat Michael Wallberg Soerensen.

Leoaica ce urmeaza a fi disecata a fost eutanasiata in urma cu 9 luni, pentru ca "gradina avea prea multe feline", a mai explicat proprietarul.

 

Det har skabt en del debat, at Odense ZOO vil dissekere en løve i efterårsferien. Debatten er velkommen, da den er med...

Posted by Odense Zoo on Friday, October 9, 2015
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO