O gorila a fost impuscata dupa ce un baietel a cazut in tarcul animalului, la zoo. Ce a incercat sa faca animalul

29-05-2016 12:22

Momente socante au avut loc la gradina zoologica din Cincinnati, dupa ce un baietel de 4 ani a cazut in cusca unei gorile.

Angajatii de la zoo au impuscat mortal gorila, iar in momentul in care au ucis animalul, copilul era prins intre picioarele gorilei. Conform Daily Mail, dupa ce copilul a cazut in tarcul animalului, gorila s-a smucit  si l-a tras pe baietel, iar ingrijitorii s-au vazut nevoiti sa ucida animalul de 17 ani.

Baiatul a stat timp de 10 minute in apropierea animalului si reprezentatii gradinii zoologice cred ca micutul a sarit una dintre barierele de siguranta, apoi a cazut in sant. In acel moment, trei gorile se aflau in preajma, insa femelele au fost indepartate imediat.

Mama a urmarit ingrozita cum gorila ii examineaza copilul in varsta de patru ani. Martorii au povestit ca interactiunea a durat in jur de zece minute, timp in care uriasul Harambe l-a tarat prin apa pe baietelul speriat. Nu i-a facut rau, insa copilul era tot mai agitat, iar conducerea gradinii zoologice s-a temut ca gorila de 180 de kilograme l-ar putea rani din greseala.
 

Oamenii au inceput sa tipe si sa ceara ajutorul ingrijitorilor, iar altii au vrut sa sune la urgenta. Insa, ingrijitorii au decis sa-l impuste pentru ca nu cumva copilul sa pateasca ceva tragic. "A fost o decizie tragica, dar una corecta, pentru ca i-au salvat viata copilului" a declarat directorul gradinii zoologice, care a mai spus ca desi nu parea agresiva cu copilul, era un animal puternic care l-ar fi putut rani usor pe copil.


Baietelul a fost scos din tarcul gorilei si se afla in afara oricarui pericol. Foarte multi oameni s-au aratat indignati si sunt furiosi de faptul ca ingrijitorii nu au tras cu tranchilizante, ci au ales sa impuste mortal gorila. Harambe s-a nascut in captivitate in Texas si a fost mutat la gradina din Cincinnati in 2014, unde autoritatile doreau sa il includa intr-un program de inmultire a gorilelor.


VIDEO PROTVPLUS.RO