O fetita de 10 ani, cu afectiuni psihice, ar fi fost abuzata sexual de doi barbati. Acestia s-au parat unul pe celalalt

Ultima actualizare: 27-06-2016 07:18

Fapte oribile, care s-au petrecut in urma cu un an in Alba, au iesit la iveala abia acum, dupa ce doi consateni s-au parat unul pe celalalt.

Un tanar de 26 de ani este acuzat ca si-a violat nepoata de 10 ani, dupa ce un vecin, acuzat si el ca ar fi profitat de copila cu handicap psihic, l-a reclamat in fata politistilor.

Totul a fost dat in vileag dupa ce fratele mai mare al fetitei de 10 ani a reclamat la politie un vecin care ar fi abuzat-o pe copila, in urma cu cateva zile. Pus in fata acuzatiilor, omul de 55 de ani a povestit anchetatorilor ca si unchiul fetitei, un tanar de 26 de ani, ar fi violat-o in urma cu un an.

Individului i s-a parut nedrept sa fie numai el pedepsit de lege. Barbatul de 55 de ani este cercetat sub control judiciar, dar unchiul fetei a fost retinut pentru 24 de ore pentru viol. Fetita de 10 ani sufera de un handicap si urmeaza sa fie consiliata de psihologi.

Copila supusa la chinuri de unchiul si vecinul ei era crescuta de bunica in satul Galda de Jos, judetul Alba. Mama a abandonat-o de mica, iar tatal nu a recunoscut-o niciodata. Fetita sufera si de un retard mintal, iar acum a fost preluata in regim de urgenta de Protectia Copilului.

Dan Ene, purtator de cuvant Parchet Tribunal Alba: "In cazul de corupere sexuala a minorilor este vorba de o persoana care nu are legaturi de familie cu victima, iar in cazul de viol este vorba de aceeasi victima, dar agresorul este ruda cu aceasta."

Sorin Chirila, director DGASPC Alba: "A fost in sistemul de protectie a copilului din 2005, de la nastere, pana in 2011, cand a revenit in familia mamei. In urma decesului mamei, primaria Galda a initiat instituirea tutelei. Ca tutore a fost fixate bunica."

Protectia Copilului face o ancheta pentru a stabili daca bunica fetei se poate ocupa de ea, ori copila va ramane in grija statului.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO