O fetiță de 1 an din Vaslui se zbate între viață și moarte după ce s-a înecat în găleata cu apă

Ultima actualizare: 20-09-2021 17:41

La o săptămână după ce o fetiță de 2 ani, din Iași, a murit înecată în cadă, un caz asemănător vine de la Vaslui. O copilă de 1 an și o lună se zbate între viață și moarte, după ce familia ar fi găsit-o într-o găleată plină cu apă.

 

Fetița este în comă de gradul 4, la Spitalul de Pediatrie din Iași. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Incidentul s-a petrecut în localitatea Zorleni, vineri seara, în casa familiei. Părinții spun că și-au lăsat copilul nesupravegheat timp de aproximativ 10 minute, în curtea gospodăriei, alături de ceilalți frați.

Fetița a fost găsită apoi în găleata metalică, umplută cu apă. Disperați, au sunat la 112 și, până la sosirea echipajului medical, au primit indicații despre cum să își țină în viață copilul.

Dr. Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui: ”A fost găsită inconștientă, înecată, în stare foarte gravă, era în comă profundă, prezentând tulburări respiratorii și cardio-vasculare. I s-au aplicat măsuri de reanimare, fetița a fost stabilizată și transportată la Bârlad”.

 

Protecția Copilului nu face anchetă, pentru că frații micuței sunt bine îngrijiți

 

Pentru că starea fetiței s-a înrăutățit, medicii au decis transferul la Iași, la Spitalul de Pediatrie ”Sf. Maria”.

Dr. Alina Belu, manager al Spitalului de Pediatrie ”Sf. Maria”. ”Pacienta este intubată, ventilată mecanic şi internată în secţia ATI, în comă de gradul III-IV, cu prognostic rezervat”.

Cei de Protecția Copilului spun că nu este oportună o investigație din partea lor, întrucât ceilalți copii din familie sunt bine îngrijiți. Polițiștii din Vaslui fac însă verificări în acest caz.

Mihaela Manoliu, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: ”În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”.

Medicii din secția de terapie intensiva unde este internată fetița sunt rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire, dar fac tot ce este omenește posibil pentru a o salva.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO