O femeie din India a nascut un copil cu doua capete. FOTO si VIDEO

Dată publicare: 14-03-2014 16:03
Dată actualizare: 17-03-2014 06:57
Sursa: india.com


ecografie gravida

O femeie a nascut un bebelus cu doua capete intr-un spital din nordul Indiei. Copilul, sau, mai curand, copiii, sunt gemeni uniti, cu coloane vertebrale, gaturi si capete separate, dar care impart aceleasi organe interne si membre.

Urmila Sharma, 28 de ani, din provincia Haryana, nu a stiut ca este gravida cu gemeni - fetite - decat pana cum doua saptamani, pentru ca este saraca si nu si-a putut permite costurile unei ecografii. 

Medicii spun ca gemenele ar fi foarte norocoase daca ar supravietui, potrivit india.com. "Parintii sunt in stare de soc, iar noi incercam sa-i ajutam cu tot ce putem", a declarat dr. Shikha Malik, care a asistat la nastere.

Nascute prin cezariana, joi dimineata, la Spitalul Cygnus JK Hindu, medicii spun ca fetitele nu pot fi separate pentru ca impart prea multe organe vitale. "Am aflat ca este gravida cu gemeni uniti abia acum doua saptamani, dupa ce i-am facut ecografie, insa era prea tarziu sa facem ceva atunci", a mai spus dr. Malik.

Desi sansele de supravietuire in acest caz sunt slabe, medicii totusi mai au o speranta. Un caz identic s-a inregistrat in SUA, iar gemenele Abigail si Brittany Hensel au trait mai mult de 20 de ani.

"Copiii s-au nascut, iar noi vom face tot ce este omeneste posibil sa-i salvam. Speram ca o sa putem sa facem o operatie imediat ce starea lor se va stabiliza", a mai spus dr. Malik.

Sursa: india.com,


VIDEO PROTVPLUS.RO