O femeie din Iași, transportată în comă la spital după ce a fost agresată de soţ. Bărbatul s-a spânzurat

×
Codul embed a fost copiat

O femeie din Iași a fost atacată cu toporul și înjunghiată, în plină stradă, de bărbatul de care se pregătea să divorțeze.

Până și polițștii s-au îngrozit când au descoperit-o, într-o baltă de sânge. Agresorul a fost oprit cu greu de unul dintre fii, iar la scurt timp după, și-a pus capăt zilelor. Victima lui este în comă de gradul 4. 

Chiar și criminaliștii cu experiență au fost șocați de violența atacului. Femeia de 49 de ani nu a avut timp să schițeze nici măcar un gest.

Mihaela Apostol, prim-procuror, Parchetul de pe langa Tribunalul Iași: „În jurul orelor 8, autorul a aşteptat-o pe soţia sa în faţa magazinului administrat de aceasta. De îndată ce a văzut-o, autorul i-a aplicat mai multe lovituri cu un topor la nivelul capului şi apoi, cu un cuţit, fiind oprit din agresiune de ţipetele unuia dintre fiii săi, care a apărut la faţa locului”.

Individul a mers acasă și a terminat-o, apoi, cu cele lumești. A fost găsit spânzurat în mansardă, iar anchetatorii au identificat și răni de cuțit pe corp. Soția, în schimb, este în comă de gradul 4, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Sunt șanse mici să scape cu viață.

Citește și
Unde a fost ascuns coiful viking unic, recuperat la Iași după 10 ani. Era folosit în scopuri magice
Unde a fost ascuns coiful viking de o valoare incomensurabilă, recuperat la Iași după 10 ani. Era folosit în scopuri magice

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași: „O comă secundară traumei cranio-cerebrale. Pacienta prezenta şi mai multe plăgi, ele sunt plăgi tăiate, nepenetrante în tocare sau abdomen, la momentul primei evaluări”.

Vecinii le cunosc povestea. Atacatorul avea 52 de ani și este descris drept o persoană agresivă, căzută în patima alcoolului. Bărbatul a stat și după gratii, pentru că a ucis în bătaie un localnic. De nenumărate ori şi-a ameninţat soţia cu moartea.

Rudă: „La ei problema e de mult, nu e de acum. Şi el chiar a spus de multe ori că o omoară şi se omoară şi el. Nu e de acum. Era violent cu soţia. Aşa ştie toată lumea, ştie şi poliţia. Ea mi-a spus mie, demult, ca o omoară, se omoară şi el. A fost şi Poliţia pe la ei, nu numai o dată. Era de aşteptat asta, după câte au fost. Mi-a arătat cum era vânata aici, ce să mai, fiecare... Mai sunt certuri, dar aşa...”

Traian Maftei, rudă: „El era foarte gelos. Erau în pragul divorţului acum. Da, era în pragul divorţului, trebuiau să despartă averea. La ce să mă gândesc, la nebunia lor. Adică a lui”.

Psihiatrii atrag atenţia că astfel de fapte de violență au rădăcini adânci în copilărie. Traumele de la vârste fragede se răsfrâng invariabil în viața de adult.

Dr. Ovidiu Alexinschi, psihiatru: „Traumele severe, traumele psihice severe, cele suferite în copilărie, că vorbim ce crimă, de abuz de orice fel, fizice, sexuale, toate îşi pot pune amprenta asupra dezvoltării inerioare a indidivilui care, ajuns adult, iată că poate comite asemenea fapte reprobabile şi de o violență extremă. Modelarea comportametului şi anticiparea unui asemenea fapte sunt aproape imposibile”.

Zilele trecute, pe internet, femeia a postat mai multe mesaje. Spunea că este nefericită și că încearcă să scape dintr-o căsnicie toxică şi dureroasă. Doi băieți de 17 și 28 de ani se roagă acum pentru viața ei.

 

Citește și...
Efectul gerului. Într-unul dintre cele mai poluate orașe din România s-a înregistrat cel mai curat aer din ultimii ani
Efectul gerului. Într-unul dintre cele mai poluate orașe din România s-a înregistrat cel mai curat aer din ultimii ani

Gerul și vântul puternic au generat în Iași, unul dintre cele mai poluate orașe din România, cel mai curat aer din ultimii ani, probabil chiar un record istoric.

Unde a fost ascuns coiful viking de o valoare incomensurabilă, recuperat la Iași după 10 ani. Era folosit în scopuri magice
Unde a fost ascuns coiful viking de o valoare incomensurabilă, recuperat la Iași după 10 ani. Era folosit în scopuri magice

Coiful de origine vikingă recuperat de polițiștii din Iași după ce a dispărut timp de 10 ani a fost ținut ascuns în tot acest timp în Vrancea, de către inginerul care l-a descoperit în râul Siret, la lucrările de la barajul din Pașcani, în anul 2010.

Ce a povestit un martor la accidentul tragic din Iași. „I-a sărit ceva de la maşină”
Ce a povestit un martor la accidentul tragic din Iași. „I-a sărit ceva de la maşină”

Un martor la accidentul tragic petrecut în miercuri seară pe centura municipiului Iași susține că din mașina șoferului de 22 de ani ar fi sărit o bucată de material înainte să intre cu viteză în parapet.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.