O femeie din Iași și-a ucis cu brutalitate partenerul de viață. ”El a scos-o de la Socola”

Ultima actualizare: 23-01-2020 18:15

Crimă sângeroasă în judeţul Iaşi, descoperită după cel puţin zece zile de la săvârşirea ei. O femeie este arestată, după ce a recunoscut că şi-a omorât partenerul de viaţă, un bărbat cu 40 de ani mai în vârstă decât ea.

În plină criză emoţională, suspecta, despre care sătenii susţin că ar avea probleme psihice, a fost dusă iniţial la psihiatrie, şi abia după externare, ea a mărturisit omorul. Expertiza psihiatrică a arătat că femeia poate răspunde în faţa legii pentru faptele ei.

Femeia în vârstă de 32 de ani din Iaşi, despre care vecinii spun că avea probleme psihice, şi-ar fi ucis partenerul de viaţă, un pensionar în vârstă de 71 de ani, pe 14 decembrie.

În dimineaţa aceea, cei doi au băut împreună şi au început să se certe că femeia îi dăduse nişte bani cu împrumut unui cunoscut.

Omul a sfârşit omorât în bătaie, spun procurorii.

Vecin: „l-a omorât o femeie pe care a scos-o el de la Socola pe semnătură că era un bătrân singur şi ăsteia nu ştiu ce i-a căşunat, nu putea să stea singur."

Anchetatorii spun că, după crimă, femeia i-ar fi luat bătrânului 250 de lei din portofel şi s-a dus la cârciuma. De acolo a fost şi luată cu salvarea, după câteva ore, şi dusă la spital pentru îngrijiri, apoi la psihiatrie.

Diana Cimpoeșu, medic-sef UPU-SMURD Iaşi: „Pacienta a fost adusă cu ambulanța în UPU, era tahicardică, agitată psihomotor şi avea nevoie de investigaţiei, a refuzat şi a fost dirijată către psihiatrie."

Crimă încă nu fusese descoperită.

După aproape o săptămână, când femeia, eliberată din spital, s-a întors acasă, s-a apucat iar de baut, spun vecinii. Spre seară a sunat la 112 şi a povestit tot ce a făcut. Poliţiştii au găsit apoi în casa trupul neînsufleţit al victimei.

Mihaela Apostol, prim procuror PT Iaşi: „În urma expertizării psihiatrice s-a concluzionat că inculpata a avut discernământ, s-a propus arestarea preventivă a inculpatei pentru săvârșirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie şi tâlhărie."

Bătrânul avea doi copii stabiliţi în străinătate, care se vor ocupa de cele cuvenite.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO