Scene de groaza in Drobeta Turnu Severin. O femeie a fost sfasiata de un pitbull, care i-a mutilat chipul

02-03-2015 13:15


Moarte cumplita pentru o femeie de 53 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Ea a fost sfasiata de cainele baiatului ei vitreg, un metis de pitbull, pe care-l crestea de cateva luni.

Animalul era legat in curte si a ucis-o cand a vrut sa-i dea de mancare. Si criminalistii au ramas socati. Victima fusese mutilata de pitbull.

"Doamne, Dumnezeule! I-a mancat fata!", a spus un martor, la fata locului.

Victima, ale carei strigate nu au fost auzite de nimeni, a murit sfasiata de cainele care ii musca trupul.

Partenerul femeii a gasit-o fara suflare, cand s-a dus sa o caute, ingrijorat ca nu mai venea in casa. Incremenit de spaima, a sunat la 112, dar femeia murise deja. Pana cand au sosit politistii, nimeni nu s-a putut apropia de animalul care se afla trupul sfasiat.

Femeia a fost atacata de caine, cand s-a apropiat de el sa-i dea de mancare. Animalul a sarit pe ea si lantul cu care era legat s-a incolacit pe corpul ei, facand-o sa-si piarda echilibrul.

"Era acolo jos si cainele tot musca din ea", a spus un vecin.

Animalul care a provocat aceasta tragedie fusese tinut la bloc de baiatul vitreg al femeii, fiul iubitului ei. In toamna, baiatul s-a apucat sa construiasca o casa in curtea tatalui sau si a adus acolo si cainele pentru paza, un metis de Pitbull de doi ani.

"El niciodata nu a sarit la nimeni, nu a dat semne de agresivitate nici cand il scotea afara, ca sa sara la cineva. Este o tragedie, o catastrofa, mai rau de asa nu se poate. Asa ceva numai in filmele de groaza se poate vedea", a spus Stefan Mitroi, proprietarul cainelui.

Dar stapanul, spun specialistii, nu a tinut cont de faptul ca pitbull-ul face parte dintr-o rasa foarte periculoasa, crescuta de obicei pentru lupte.

"Este din nastere un caine agresiv. Cred ca este o mare greseala sa aduci un caine si sa nu il acomodezi cu un nou stapan, tu fiind plecat. A reactionat violent la cineva pe care nu l-a recunoscut de stapan", a spus medicul veterinar Dorin Ganea.

Politistii locali au fost nevoiti sa tranchilizeze cainele.

Reporter: Era agresiv in continuare?

Gheorghe Sfinteanu, Politia Drobeta: Da, era agresiv, langa cadavrul unei persoane decedate.

Inainte de producerea tragediei, proprietarul cainelui fusese avertizat de politisti sa-si ia masuri de siguranta, dupa ce il adusese in gospodaria tatalui sau. Criminalistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, iar animalul va fi eutanasiat.

VIDEO PROTVPLUS.RO