O femeie a murit pe o plajă din Noua Zeelandă. Autoritățile bănuiesc mușcătura fatală a unui rechin. De ce nu e clar

Ultima actualizare: 07-01-2021 14:38
O femeie a murit pe o plajă din Noua Zeelandă. Autoritățile bănuiesc mușcătura fatală a unui rechin. De ce nu e clar
Shutterstock

O femeie a murit după ce ar fi fost atacată de un rechin, în Noua Zeelendă. Legiștii nu sunt siguri la acest moment, pentru că atacurile rechinilor în zonă au devenit foarte rare.

Femeia a murit, joi, în zona Insulei de Nord.

Victima a fost trasă în apă în apropierea Waihi Beach, situată la o distanţă de aproximativ două ore de mers cu maşina de Auckland, a anunţat poliţia într-un comunicat, potrivit Reuters și Agerpres. Ea a suferit răni la cel puţin unul dintre membrele inferioare, potrivit presei locale.

Serviciile de urgenţă au intervenit pe plajă, însă femeia a decedat la faţa locului, la scurt timp după producerea incidentului, a precizat poliţia.

Poliţia nu a putut confirma că decesul femeii a fost provocat de un rechin, așteptând concluziile medicului legist, a indicat o purtătoare de cuvânt.

Peste 60 de specii de rechini înoată în apele din jurul Noii Zeelande.

Atacurile rechinilor sunt evenimente rare în Noua Zeelandă, unde sporturile nautice şi vacanţele petrecute pe plajă sunt populare în timpul verii australe.

Ultimul atac al unui rechin s-a produs în 2018 la Baylys Beach, la nord-vest de Auckland, dar victima a scăpat cu viață, potrivit site-ului poliţiei din Noua Zeelandă.

Cel mai recent atac mortal al unui rechin în Noua Zeelandă a avut loc în 2013, conform site-ului Shark Attack.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO