O femeie a murit de două ori într-o săptămână. Cum a fost posibil

Ultima actualizare: 22-08-2020 15:07
Spital
Shutterstock

O femeie care s-a trezit într-o morgă după ce a fost declarată moartă în mod eronat de către medici a decedat la mai puțin de o săptămână de la incident, potrivit presei ruse, citată de Independent.

Zinaida Kononova, în vârstă de 81 de ani, a fost prima dată declarată moartă pe 14 august, după ce a fost internată la Spitalul Regional Gorshechenskaya, din sud-vestul Rusiei, pentru tratarea unei obstrucții intestinale.

În urma operației - în care i-a fost înlăturată o tumoare malignă - medicii au constat că femeia nu mai are semne vitale și au trimis-o la morgă după mai bine de jumătate de oră de resuscitare, potrivit presei locale.

Cu toate acestea, în dimineața următoare, o asistentă a avut parte de „șocul vieții” când a găsit-o pe femeie în viață, pe podeaua morgii. Ea a căzut de pe pat în momentul în care s-a trezit și a încercat să plece.

Nepoata femeii, Tatiana Kulikova, a primit un telefon neașteptat din partea medicilor, care. „Avem o situație neobișnuită. Ea este in viață!”, i-au transmis aceștia.

Ulterior, un medic și un anestezist au mărturisit că au trimis-o pe femeie la morgă la o oră și 20 de minute după ce a murit, în loc de două ore, după cum dictează regulile.

În urma incidentului, Zinaida Kononova a fost mutată ulterior la o altă unitate medicală din Kursk, unde a fost internată la terapie intensivă și supusă ulterior unei noi intervenții chirurgicale. Însă medicii nu au reușit să o salveze, astfel că femeia a fost declarată moartă pentru a doua oară într-o săptămână, însă de această dată în mod corect.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili persoanele responsabile pentru diagnosticul greșit.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO