O femeie a murit de coronavirus la închisoare pentru că a refuzat să se protejeze. Se făcuse albastră la față

Ultima actualizare: 29-10-2020 12:43
terapie intensiva
StirilePROTV

O femeie închisă pentru crimă s-a albăstrit la față, pur și simplu, în penitenciar, înainte să moară în urma infecției cu COVID-19, a constatat chiar medicul care a tratat-o.

Femeia a refuzat să adopte orice formă de protecție împotriva contaminării cu virusul.


Angela Burkitt, în vârstă de 55 de ani, a fost închisă pe viață în 2017, pentru uciderea vecinei sale, Joanne Hemingway, pe care a atacat-o pe stradă, „din răzbunare”, potrivit publicației Daily Star.

Femeia se afla la închisoare HMP New Hall din West Yorkshire când s-a infectat cu coronavirus, și a murit pe 17 aprilie 2020, la spital.

Potrivit unui raport al unui oficial al închisorii care se preocupă de respectarea drepturilor deținuților, Angela Burkitt a refuzat să se protejeze în timpul detenției și a continuat să presteze munca de femeie de serviciu în clădire.

Gardienii i-au oferit posibilitatea să întrerupă munca, dar ea a spus că vrea să presteze activitatea în continuare, pentru că ar ajuta-o să se mențină optimistă.

Potrivit raportului penitenciarului, femeia suferea de hepatită C și o altă boală cronică și a fost examinată în februarie pentru prima dată de o asistentă medicală în, deoarece tușea , avea temperatură ridicată, și puls rapid.

Ea a fost diagnosticată cu o infecție toracică, medicul i-a prescris antibiotice și a continuat să ia contact cu colegii din penitenciar.

Pe 5 aprilie a făcut însă febră mare, care însă a scăzut la administrarea de paracetamol, iar după trei zile a avut dificultăți de respirație.

Un medic chemat în penitenciar, care a văzut-o, a spus că „era albastră la față și arăta ca și cum era pe punctul de a avea un stop respirator”.

Femeia a fost dusă cu o ambulanță la spital, internată în zona COVID și diagnosticată cu pneumonie. Ea a refuzat însă oxigenul din terapia intensivă și până la urmă a decedat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO