O familie din Neamț acuză poliția după ce un bărbat a murit zăcând în stradă

Ultima actualizare: 28-08-2020 09:16

O familie dintr-o localitate din județul Neamț este dezamăgită de poliție și cere să se facă dreptate, după ce o rudă și-ar fi pierdut viața în urma unui scandal.

Bărbatul de 41 de ani ar fi avut un conflict violent cu un altul de 30, într-un bar, iar rudele lui susțin că de acolo i s-a tras sfârșitul.

Mai mult decât atât, oamenii spun că victima ar fi fost lăsată baltă de polițiști în plină stradă, deși avea răni grave.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu 2 săptămâni la o cârciumă din satul Dobreni. Cei doi s-au întâlnit la terasă, iar după câteva clipe agresorul s-ar fi năpustit asupra bărbatului de 41 de ani. În ciuda loviturilor primite, victima s-ar fi ridicat şi ar fi început, la rândul său, să-şi lovească rivalul. Scenele violente au fost surprinse de camerele de supraveghere ale localului.

Emilia Radu, vânzătoare: "A luat sticla şi i-a dat în cap. Când a ajuns în dreptul lui i-a dat în cap pe la spate. Am strigat la agresor şi victimă s-a prăbuşit jos".

Fratele agresorului ar fi sunat la poliţistul din comună, care a amendat victima cu trei mii de lei pentru scandal. Bărbatul a fost dus apoi la secţie pentru declaraţii, iar în final ar fi fost scos din sediu şi lăsat în stare de inconştiență lângă un gard, acuza familia.

Adrian Daraban, fratele victimei: "Era inconştient şi nu se mai putea ţine pe picioare. L-au luat fratele agresorului de o mână şi un poliţai de mână şi l-au târâit pe scări jos şi l-au lăsat alături de secţie. Au mai avut un conflict când agresorul a vrut să dea cu cuţitul în el că purta cuţit".

La o oră după ce victima ar fi fost lăsată în agonie, cineva a sunat la 112 şi bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital.

Maria Minuț, vecină: "Nu mi se pare corect absolut deloc. Noi vrem să se facă dreptate. Să se afle adevărul şi cine este vinovat să plătească".

Familia victimei nu înţelege de ce nu a fost anunţată despre incident şi de ce poliţiştii nu au solicitat o ambulanţă.

Georgiana Moşu, IPJ Neamț: "Persoanele în cauză nu au dorit să formuleze plângere penală prealabila şi nici nu au solicitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate///a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă iar în urma constatării medicolegale s-a schimbat încadrarea în loviri cauzatoare de moarte".

Superiorii poliţiştilor au demarat o anchetă internă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Agresorul este cercetat în libertate, sub control judiciar.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO