O catelusa de doi ani, taiata cu o sabie in zona coapsei, salvata de la moarte in Braila. "NU mai are sanse sa mearga"

28-10-2016 17:12

Inca un caz de cruzime fata de animale ingrozeste opinia publica din Romania.

O femeie din Braila a adus la o clinica veterinara o catelusa de aproximativ doi ani, cu o taietura de mai bine de 20 de centimetri in zona coapsei, care pare sa fi fost facuta de o sabie.

Femeii i s-a facut mila de patrupedul gasit pe strada si incearca acum sa ii salveze viata. In acest caz a fost sesizata si politia. Este greu de imaginat prin ce chinuri a trecut aceasta catelusa de numai doi ani, taiata adanc, in spate, pana la coloana vertebrala. S-ar fi prapadit daca aceasta femeie cu suflet nobil nu ar fi dus-o de urgenta la veterinar.

Camelia Mee, salvatoarea catelusei: "Eu va spun sincer, am fost foarte indignata si am incercat sa ii intreb pe cei care au iesit pe la porti daca a vazut cineva ceva, daca a auzit cineva ceva - pentru ca, daca vedeti rana, nu este un accident, nu este nici macar topor, este cu sabia. Nimeni nu a vazut nimic, nimeni nu a a auzit, nimeni nu sta pe acasa…"

Femeie, care este implicata intr-o campanie de sterilizare gratuita, in parteneriat cu primaria Brailei, s-a mobilizat si un medic veterinar a operat de urgenta sarmanul animal.

Rudi Hofmann, medic veterinar: "Cu siguranta a fost taiat, nu cu topor sau sapa, ci clar cu o sabie, ceva, pentru ca nu exista niciun tesut zdrobit - nici piele, nici muschi, nimic. Sa mearga, sanse zero - deci cu siguranta va fi un caine paralizat, si sanse de supravietuire ar exista… Acuma trebuie sa combatem infectia. Probabil va fi un catel care va avea o viata in carut."

Dragos Frigioiu, Directia Sanitar-Veterinara Braila: “DSV Braila a sesizat organele de cercetare penala, respectiv Inspectoratul de Politie Judetean, pentru ca fapta se incadreaza la infractiune, cruzimi fata de animale."

Pedeapsa prevazuta de lege pentru aceasta infractiune este trei luni, pana la un an de inchisoare. Cel care da dovada de o asemenea cruzime poate scapa, insa, cu o simpla amenda penala.


 

Tags: caine, braila,


VIDEO PROTVPLUS.RO